Forbrukslån eller kjøpsfinansiering for golfutstyr

Golfutstyr behøver ikke være dyrt. Det er mulig å skaffe seg et brukt golfsett for under tusenlappen. Skal man derimot investere i et golfsett av høy kvalitet vil kostnadene kunne bli en god del høyere.

Noen golfere velger å benytte seg av forbrukslån eller kjøpsfinansiering. Her kan du lese mer om fordelene og ulempene med hvert alternativ.

Et lån uten sikkerhet

Låner du penger uten sikkerhet vil det koste deg mellom 7,5 og 40% i effektiv rente. Banken bestemmer hvilken rente du betaler i henhold til din personlige kredittverdighet. 

Regelen er at renten faller desto mer sikker banken er på at pengene vil betales tilbake.

Tips: Du kan sammenligne prisene på et forbrukslån her: https://www.forbrukslån.no/.

Du kan søke om forbrukslån uten sikkerhet fra 5.000 til 600.000 kr.Maks tilbakebetaling er 5 år. Du kan til gjengjeld betale tilbake pengene så raskt du vil uten at det koster deg noe ekstra.

Kjøpsfinansiering

Kjøpsfinansiering er i prinsippet akkurat det samme produktet som et forbrukslån. Det skiller seg ut ved at det er selve golfbutikken som tilbyr finansieringen, ofte i samarbeid med en bank. 

Sagt på en annen måte – Med kjøpsfinansiering må du forholde deg til butikkens rentetilbud. Du kan derimot sammenligne priser flere steder hvis du velger et forbrukslån.

Denne finansieringsformen har som regel en høyere rente. Det finnes unntak, men mangelen på konkurrerende tilbud gjør at du som oftest ender opp med å betale mer.

En annen årsak til at det koster mer er tilbudet om utsatt betaling. Mange selgere velger å tilby utsatt betaling på inntil 6 måneder. Ulempen er at rentene fortsetter å løpe i tiden mellom kjøpet og den første innbetalingen.

Ekstrakostnader

Når du finansierer nytt golfutstyr med usikret finansiering vil det påløpe flere ekstra kostnader. Her ser du en enkel oversikt:

 • Gebyr for opprettelse av lånet: Også kjent som etableringsgebyr. Du betaler her et beløp til banken/selgeren for at finansieringen skal opprettes. Det er ment å dekke omkostningene for opprettelse av gjeldsbrevet.
 • Gebyr for vedlikehold av gjeldsbrev: Dette kalles ofte et termingebyr. Det er ment å dekke inn bankens kostnader for å holde avtalen ved like. Som regel vil du betale et sted mellom 30 og 60 kroner per termin, som er hver fjerde måned.
 • Fakturagebyret: Hvis du velger å motta faktura på papir, vil det medføre et ekstragebyr på rundt 70 kroner.

Slik sparer du penger

Det billigste alternativet er såklart å betale for golfkjøpet med egne penger. Skal du først finansiere kjøpet bør du gjøre som følger:

 • Sammenlign tilbudene: Loven sier at bankene ikke kan kreve penger for å behandle en søknad om finansiering. Du kan derfor hente inn flere konkurrerende tilbud fra ulike banker, uten å måtte betale for det. 
 • Fokuser på riktig rente: Fokuser på det riktige rentenivået. Du må alltid se på lånets effektive rente og ikke den nominelle satsen.
 • Ikke velg betalingsutsettelse: Å utsette tilbakebetalingen av lånet fører med seg unødvendige ekstrakostnader.

Lag en plan for tilbakebetaling: Sørg for at du betaler tilbake pengene så kjapt som mulig. Sett opp en plan over hvor mye du kan betale ned på lånet per måned.


Sponset innhold
Dette sponsede innlegget inneholder et produkt som er relevant for våre lesere, samtidig som våre redaksjonelle retningslinjer for å være objektive og pedagogiske ivaretas.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med ;ikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×