Hideki Matsuyama 2021. Foto: Wikicommons

Til tross for at Viktor Hovland var langt fra der han selv mener han burde være, må vi kunne si at han leverte en mer enn godkjent turnering i helgens Genesis Invitational på Riviera Country Club.

Med seks under for turneringen, og en 19. plass totalt, var Hovland fortsatt bedre enn en rekke andre stjerner i det over 70-mann store feltet.

Selv om det ikke helt gikk nordmannens vei på og rundt greenen denne uken, var Viktor i følge statistikken bedre enn snittet på langspillet. Det er i hvert fall betryggende med tanke på hvordan den delen av spillet har sett ut til å være på vei til å rakne helt tidligere i år.

Det største høydepunktet på sisterunden for Viktor var kanskje bunkerslaget for birdie på hull 10:

Hideki Matsuyama vant

Det var den 31 år gamle japaneren, og 2021 Masters-vinneren, Hideki Matsuyama som snek til seg seieren etter en helt utrolig sluttspurt søndagen. Med ni under par, ett slag unna banerekorden, avluttet han totalt -17 for turneringen, tre slag for Will Zalatoris og Luke List på andre plass.

Med ni PGA-Tour seire totalt, inkludert en major, er Hideki Matsuyama Japans mestvinnende på PGA Touren, og eneste japanske Major-vinner noensinne.

Patrick Cantlay som ledet hele veien fra første runde og frem til start søndag, fikk det aldri til å stemme på finalerunden, og gikk sisterunden på 72 slag, én over par.

Hovland sier han må jobbe med svingen, og tar tre ukers turneringsfri

Etter turneringen forteller Viktor Hovland til Eurosports reporter Espen Blaker at han synes spillet var sånn passe stabilt, men at det ikke var nok til å gi han de birdie-sjansene man trenger for å virkelig kunne jage en lav score.

Nå vil han komme seg hjem og jobbe videre med en del ting og forhåpentligvis se litt resultater.

— Det har vært mye prøving for å finne noe som kanskje burde fungere, men så har ikke det gitt de resultatene allikevel. Så prøver liksom å finne litt ut av det, innrømmer Viktor ovenfor Eurosport-reporteren.

Viktor kommer til å prioritere svingtrening foran turneringer i ukene fremover, og sier Arnold Palmer Invitational på Bay Hill om tre uker, 7. til 10. mars, blir neste gang han stiller. Han vil først og fremst være klar til major-sesongen sier han avlsutningsvis.

Tiger måtte dessverre bryte tidlig

Foruten forventningene til å se vår egen mann Hovland tilbake i aksjon i Genesis Invitational, var det store forventninger knyttet til et etterlengtet comeback til Touren for Tiger Woods. Dessverre satte mageproblemer og influensa en tidlig stopper for Tiger, som atter en gang måtte bryte midt i en turnering.