Thomas Detry fra Belgia putter på det 14. hullet under dag to av Omega European Masters på Crans-sur-Sierre Golfklubb den 27. august 2021 i Crans-Montana, Sveits. (Foto av Valerio Pennicino/Getty Images/DP Wourld Tour)

Belgias Thomas Detry kom i trøbbel på en brutal og komisk måte under fredagens runde av Cognizant Classic i Palm Beaches på PGA Touren.

Thomas Detry var på greenen i to slag på par 4 sjettehullet da det utenkelige skjedde:

Fra 16 meter hadde han ikke den verste birdie-putten, som han sendte 1,5 meter forbi hullet. Men så ble det straks mye verre…

Detry bommet par-putten. Bommet deretter på returen for bogey. Bommet igjen. Og igjen. Før han til slutt tappet den i etter 6 putter!
Totalt ble det altså en åtter, eller det som på golf-slang også kalles “snømannen”.

Firedobbel-bogey skjer, men en seksputt, det er nesten uhørt, på et hvilket som helst nivå.

Resten av Detrys scorekort ser ikke så bra ut det heller. Detry gikk andrerunden ni over par, og er på siste plass i det 144 mann store feltet med elleve over par etter to runder.

Skjedde også med Ernie Els i Master 2016

Det har ikke lykkes Golferen å finne noen tilfeller av flere enn seks putter på et hull i profesjonell golfhistorie.

Om ikke annet, kan Detry i hvert fall trøste seg med at han ikke er alene om å ha brukt seks putter på profesjonelt nivå: Danny Lee presterte å gjøre det i US Open 2020, også selveste Ernie Els trengte en gang seks putter, i Masters 2016 allerede på første hullet for turneringen: