Foto Chris Turvey

Tiger Woods melder på X onsdag, at han deltar på neste ukes The Genesis Invitational, som spilles på The Riviera Country Club i Los Angeles.

Ankelskade

Dette blir 48-åringens første PGA Tour-turnering siden han trakk seg fra Masters i 2023. Grunnen til at han trakk seg var vedvarende smerter og påfølgende ankelskirurgi, noe som førte til at han mistet resten av 2023-sesongen.

Hans siste konkurranse før den kommende turneringen var Hero World Challenge i desember 2023. Selv om han fullførte som nummer 18 av 20, uttrykte Woods da optimisme om sin fremgang og intensjon om å konkurrere jevnlig igjen.

I følge PGA Tour, har Woods gitt uttrykk for at han fra nå ønsker å konkurrere omtrent én gang i måneden.

Har aldri vunnet i sine 14 turneringer på Riviera

The Genesis var den eneste PGA Tour-turneringen Woods fullførte i forrige sesong. Han klarte da cutten og endte på 45. plass.

Med tanke på at Woods aldri har vunnet i sine 14 turneringer på Riviera, byr denne turneringen på en unik mulighet for ham til å krysse av enda en prestasjon på sin imponerende merittliste.

Fortsatt rekorder å slå

Tiger Woods har utvilsomt etablert seg som en av historiens fremste golfere med sin ekstraordinære karriere. Men for å virkelig kunne kalle seg den ubestridte beste golfspilleren gjennom tidene, gjenstår det noen betydningsfulle rekorder han nok gjerne skulle hatt. Kan noe av motivasjonen hans ligge her?

Kan Tiger Woods’ kryptiske tweet fra tirsdag, hvor han skrev “The vision remains the same”, være en indikasjon på at han har noen bestemte mål i sikte?

Ikke alene om flest seire på PGA Tour

En rekord innen rekkevidde for Woods er å holde flest seire på PGA Tour alene. Per nå deler han rekorden på 82 seire med Sam Snead.

Jack Nicklaus’ 18 major-seire

En annen stor bragd som fortsatt gjenstår er å overgå Jack Nicklaus’ imponerende rekord på 18 major-seire. Woods står i øyeblikket med 15 seire.

Grand Slam

For å virkelig heve listen, ville det være å oppnå en ekte Grand Slam – å vinne alle fire majors i samme kalenderår.

Dette er en bragd kun Bobby Jones har klart tidligere, da han i 1930 vant The Open Championship, U.S. Open, U.S. Amateur, og British Amateur. Dette var også bragden som ble opprinnelsen til begrepet Grand Slam.

Tiger Woods har selv satt en standard med Tiger Slam, ved å vinne fire påfølgende majors, avsluttet med Masters-tittelen i 2001.

Har vært en tydelig støttespiller for PGA Tour

Til tross for at Woods har vært borte fra spillet en stund, har han aktivt brukt sin innflytelse til fordel for PGA Tour gjennom de siste årenes stridigheter mellom PGA Tour og LIV.