Viktor Hovland i pressekonferanse før Arnold Palmer Invitational 2024. (credit: PGA Tour)

I forkant av Arnold Palmer Invitational på Bay Hill i Florida møtte Viktor Hovland pressen.

Hovland har gode minner fra denne turneringen: Det var nettopp i denne turneringen han klarte cuten for første gang i en PGA Tour-event da han møtte her som amatør i 2019. Han endte på en 40. plass, noe som ble et betydelig vendepunkt for den unge nordmannen da han innså at han kunne hevde seg blant de beste, selv på dager hvor han ikke følte at spillet var på sitt beste.

I en egen artikkel har vi sett nærmere på hva vi tenker om mulighene til Hovland denne gangen.

Mye interessant nerdeprat rundt svingen til Hovland

Gjennom pressekonferansen ble det mye interessant nerdeprat rundt svingen til Hovland.

På spørsmål om det er resultatene eller svingen som har vært mest frustrerende i det siste, svarte Hovland at det er mekanikken i svingen, ikke resultatene.

– Har bare ikke klart å slå slagene jeg vil, sa Hovland.

– Naturligvis ønsker du gode resultater, men når du ser for deg et slag og svingen din ikke produserer de slagene, blir det veldig vanskelig å konkurrere, spesielt på dette nivået.

Uten at Hovland ville komme for grundig inn på de tekniske detaljene, røpet han følgende om årsaken og løsningen på problemene:

– I hovedsak legger jeg bare press på bakken litt annerledes og, ja, gjør et par ting annerledes ut fra ballen som forårsaker en kjedereaksjon. Så, det handler bare om å prøve å få svingen startet på riktig måte, og jeg burde kunne finne rytmen min derfra.

Svingen var best i 2021

Hovland fikk spørsmål om han ikke noen ganger bare sier til seg selv at han kan prøve å bare gjøre som med svingen i fjor.

– Jeg foretrekker faktisk golfsvingen min fra 2021 best.

Hovland som foretrekker å spille med en liten fade, var ikke så fornøyd med at han måtte ta til takke med draw-slag gjennom 2023-sesongen:

– I fjor spilte jeg mer en draw i stedet for det vanlige cut-slaget som jeg har hatt hele karrieren. Jeg kjempet mot det gjennom hele fjoråret. Jeg sa bare til meg selv, Ok, jeg kommer bare til å spille drawen og holde meg til det. Det fungerte åpenbart bra.

I følge Hovland var det heller det at han jevnt over var bedre på alt, og særlig chipping, som gjorde at han klarte å vinne så mye i fjor. Og ikke bare superb balltreff.

Nysgjerrigheten fører ham til forskjellige trenere

– Hvorfor har du byttet til så mange forskjellige trenere de siste årene for svingen din?

– Jeg er en nysgjerrig fyr. Jeg liker å stille spørsmål, svarer Hovland kontant.

– Noen ganger når du stiller et spørsmål og får noen svar, fører det deg ned en annen vei og åpner opp noen nye spørsmål og du forfølger en annen vei. Jeg vil bare se hvor det går. Jeg liker alltid å forbedre meg og utvide kunnskapen min, og det ledet meg til Grant Waite.

Hovland sier kunnskapen til trener Waite er imponerende, og at det er bra at treneren selv har erfaring med å vinne på PGA Touren. I tillegg setter Hovland pris på at de snakker samme språk med tanke på sammenhengen mellom sving-data og følelsen av svingen.

Klipp fra pressekonsferansen