Krokholg Diskgolf

På Siggerud rett utenfor Oslo, side om side med Krokhol Golfbane, ligger det et parallelt golfunivers. Det er nifst å se hvor likt, men samtidig så fremmed, dette er til den golfverden vi kjenner fra før. Ingen vil rynke på nesen om du skulle finne på å kaste fra deg driveren så langt du bare kan, nei hele poenget er faktisk å kaste både driveren og putteren. Men det er mye merkeligere enn som så: I dette universet er Krokhol nettopp blitt kåret til verdens beste "golfbane"!

Golfbane blir til diskgolfbane

Krokhol Golfbane var i nærmere et tiår en variert 18-hulls golfbane, men på grunn av finansielle utfordringer, ble den i 2011 redusert til en 9-hullsbane.

Også, i 2017 ble eierne av golfbanen kontaktet av diskgolfentusiaster, som så et stort potensial i den tidligere back-9 delen av golfbanen. Som NGF tidligere har skrevet om: De ville utvikle en utfordrende 18-hulls diskgolfbane av verdensklasse. Den nye diskgolfbanen ble offisielt åpnet våren 2019, og har siden høstet strålende kritikk fra diskgolfere fra hele verden.

“2024’s #1 World’s Best Disc Golf Course”

Nettsiden udisc.com, som er en stor aktør innen formidling av informasjon om diskgolfbaner fra hele verden, har siden 2022 rangert Krokhol Diskgolfbane som #2 på sin liste over de 100 beste banene i verden, men fra 2024 gikk altså Krokhol Diskgolfbane til topps på denne gjeve lista.

Den store bragden er mye takket være ildsjeler fra Muselunden Frisbeeklubb og Ekeberg Sendeplateklubb, med Lars Somby, Ola Kolle, Hallvard Ekdahl, Lasse Børvind Bengtson og Morten Falk som noen av nøkkelpersonene. De var lenge på jakt etter en egnet lokasjon for ny bane da deres eksisterende baner hadde blitt svært overfylte grunnet den økende popularitet til sporten.

På Krokhol Golfklubbs gamle back-9 fant de et landskap som ga dem muligheten til å skape en bane som ikke bare utfordret spillere, men også var visuelt imponerende, fortalte de til udisc.com. Området hadde mange fordeler, som eksisterende fairwayer, tykt skogkledde områder, dramatiske høydeforandringer, vannmasser og steinvegger. De jobbet nøye med å planlegge og designe banen for å balansere utfordringer, moro og estetikk.

Gode naboer

Driften av diskgolfbanen er separat fra Krokhol Golfklubb, men de lever side om side som gode naboer skriver Krokhol Golfklubb på sine nettsider, på et anlegg av høy kvalitet som foruten en 9-hulls golfbane og 18-hulls diskgolfbane, også består an en 18-hulls fotballgolfbane.

I 2023 kom noen av de beste spillerne fra hele verden til Krokhol, da Krohol Open ble arrangert som en del av PDGA Euro Touren: