Solnedgang over Marbella Club Golf Resort er ikke et syn man glemmer med det første. Foto: Marbella Club Golf Resort.

Lei vinterkulde og snøkaos? Tenk deg i stedet å ha hjemmekontor i et varmere strøk. Et sted der det alltid er godt vær, i et område med dusinvis av golfbaner i verdensklasse som alle er åpne hele året. Sånn er det å ha et sted i Marbella. Kanskje ikke så dumt å vurdere?

Med omtrent 320 soldager i året gjør Solkysten i Spania seg godt fortjent til navnet sitt. Men kyststripen gjør seg minst like godt fortjent til kallenavnet Golfkysten. Har du bil i Marbella er du lett innenfor rekkevidde av 50 golfbaner av mesterskapsstandard. 

– Noen steder du kan bo nærmest på fairwayen til én golfbane, og ha flere andre baner innen gangavstand, sier Erlend Sand. Nordmannen driver eiendomsselskapet DZTination i Marbella og skjønner sjarmen av feriebolig på Costa del Sol bedre enn de fleste.

Både kvantitet og kvalitet

Men det er ikke bare tettheten av golfbaner som gjør Marbella til et golfparadis. Den skyhøye kvaliteten er vel så viktig.

Kroneksempelet er kanskje La Zagaleta, en av verdens mest eksklusive klubber, med to fantastiske 18-hullsbaner som kun er tilgjengelige for medlemmer og deres gjester. Banene vever seg gjennom naturskjønne åser og gir en unik golfopplevelse som regnes blant de aller beste på kontinentet.

Et mer tilgjengelig alternativ er Villa Padierna Golf Club, med tre 18-hullsbaner av høy standard, hver med sin helt egen profil: Alferini er utfordrende, Flamingos mer behagelig, og Tramores er rask og morsom.

Tre lekre golfbaner omgir luksushotellet Villa Padierna Anantara Palace. Foto: Villa Padierna

En annen perle er Marbella Club Golf Resort. Dave Thomas’ design er en visuell symfoni med utsikt over Gibraltar, Afrikas kyst, Middelhavet og de omkringliggende fjellene.

Eller hva med en runde på Old Course på Atalaya, en av Spanias mest ærverdige mesterskapsbaner? Det er en slående vakker parkbane designet på slutten av 1960-tallet av den tyske mesterarkitekten Bernhard von Limburger.

Og så videre, og så videre … Med base i Marbella kan du spille en ny, fantastisk bane hver uke hele året gjennom. Og konkurransen mellom alle de eksklusive klubbene er så hard at standarden konsekvent er høy.  

New Course på Atalaya Golf & Country Club
New Course på Atalaya i Marbella. Foto: Atalaya Golf & Country Club

En golffamilies drømmehus

Da er det ikke rart at Erlend Sand rapporterer om stor pågang av golfere fra kaldere strøk som vil investere i feriebolig i området. Og han biter seg alltid merke i objekter som vil passe spesielt godt for golfinteresserte. 

– Akkurat nå har jeg en nybygget villa til salgs, som er en drøm for en golfspillende familie, sier han.

Villa Jefe, som huset heter, ligger som nærmeste nabo til en hyggelig og familievennlig country club, med en liten nihullsbane, tennisbaner, spa og nydelig restaurant.

Villa Jefe ligger like bak en av greenene til El Campanario Golf & Country Clubs familievennlige pitch-og-putt-bane.

Og bare en kort spasertur unna ligger ytterligere 54 mesterskapshull: Tidligere nevnte Atalaya Golf & Country Club, med sine to 18-hullsbaner, og El Paraíso Golf, 18 hull designet av Gary Player som ofte nevnes på lister over solkystens beste golfbaner.

– Huset har fem soverom og fem bad, og mye plass både innendørs og ute, så her er det god plass til hele familien, pluss gjester, sier Sand, mens han viser frem bilder av husets svømmebasseng, innbydende sittegrupper, og et lekkert utekjøkken.

Uteområdene til Villa Jefe innbyr til avslappende ettermiddager ved bassenget, eller i en sofa i skyggen.

Med prislapp på 1,850,000 euro, er Sand klar på at villaen ikke er for hvem som helst. 

– Man må ha mulighet og vilje til å investere i det gode liv, og å kjøpe seg flere solskinnsdager, sier han. – Men har du det, så har jeg mange alternativer i ulike prisklasser å velge mellom.  

Fantastiske Andalucia

Marbella er også mye mer enn bare en golfdestinasjon. Byen ligger i Andalucia, en del av Spania som er enormt rik på god mat og vin, historie og kultur, og har severdigheter og opplevelser du ikke finner maken til noe annet sted i verden. 

Eventyrlige Alhambra ligger badet i sol, med snødekte fjell i bakgrunnen. Foto: Jorge Fernández Salas

Nesten 800 år med maurisk innflytelse, fra 700- til 1400-tallet, er fortsatt tydelig i noen av de viktigste attraksjonene, som festningen Alhambra, moské-katedralen Mezquita, eller de mange “pueblos blancos” – hvite landsbyene – som peprer landskapet.

Innenfor kjøreavstand fra Marbella finner du også romerske ruiner, den storslagne “El Caminito del Rey” (Kongsveien), og Gibraltar-klippene. 

Én dag kan du stå på ski i Sierra Nevada, Europas høyeste fjellkjede etter Alpene. Dagen etter kan du surfe i Atlanterhavet utenfor Gibraltarstredet, bade i Middelhavet, eller besøke Europas eneste ekte ørken, Tabernas, der flere av Clint Eastwoods spaghettiwestern-filmer ble spilt inn.

Ta en spasertur på storslagne El Caminito del Rey mellom golfslagene. Foto: Valeriano G

Luxe-destinasjonen Marbella

Men eiendomsmegler Sand er tydelig på at du ikke behøver å forlate Marbella for å få gode opplevelser. 

Luksus i Marbella. Foto: Natalia Trujillo.
Shoppingen i Marbella kan måle seg med det beste i verden. Foto: Natalia Trujillo

Byen er en av de mest luksuriøse destinasjonene i Europa, og har et tilbud som tiltrekker seg folk som er godt vant fra hele verden. De kommer selvsagt for det enestående utvalget av flotte golfbaner, med godt vær og raske greener hele året. Men de kommer også for restauranter og shopping som kan måle seg med det beste av det beste verden har å tilby – og alt innenfor korte avstander.

– Fra Villa Jefe, for eksempel, er du bare omtrent ti minutter fra den berømte marinaen i Puerto Bañus, restauranter og motebutikker i verdensklasse, og luksushotellene langs stranden i Marbella, påpeker han, før han raskt legger til: 

– Men hvem trenger luksushotell når man har sitt eget private paradis i El Paraìso?


Vurderer du å investere i bolig i utlandet, og vil vite mer om Villa Jefe eller andre eiendommer i Marbella-området, så ta kontakt med Erlend Sand i DZTination. Du kan nå ham på sand@dztination.com.