Viktor Hovland fra Norge feirer med vinnertrofeet etter den siste runden av BMW International Open på Golfclub München Eichenried den 27. juni 2021 i München, Tyskland. (Foto av Andrew Redington/Getty Images)

Etter Viktor Hovlands spektakulære avslutning på 2023-sesongen, er det en umettelig appetitt for å følge den 26 år gamle norske verdensstjernen nærmere.

Har vært aktuell i en rekke podcaster

Til tross for at hans tre starter så langt i sesongen kanskje ikke har innfridd det norske hjemmepublikummets ønsker om å se ham oftere i aksjon, har Hovland gjort opp for dette ved å delta i en rekke innsiktsfulle podcaster de siste månedene:

I desember var det Discovery som fikk æren av å presentere et to timer langt intervju med ham. Og etter at han i løpet av de siste ukene har dukket opp i lengre intervjuer både i The Scott Verplank Show og hos DP World Tour, er Hovland igjen aktuell som podcast-gjest, da han 28. februar dukket opp som gjest i golfinstruktøren Claude Harmon III sin podcast “Son of a Butch”.

Delte verdifull innsikt

Hovland åpnet med å dele masse verdifull innsikt om sin tilnærming til spillet, og fremhevet hvordan selvtilliten han har med driveren og de lange jernene er til god hjelp.

Videre kom han inn på hva slags baner han foretrekker og som passer hans spill best. Han nevnte spesielt at banene i Florida er ideelle for hans styrker, ettersom de, med sine mange vannhinder og out-of-bounds nær fairwayene, er “rettferdige” som hardt straffer de mindre presise konkurrentene.

– Og det er så befriende, spesielt når man kommer til de trangere hullene, og la oss si at det er vann langs hele venstrekanten, og jeg kan bare sikte ned langs venstre siden, og vite at jeg får en liten fade inn, fortalte han.

Derfor har det vært spesielt frustrerende i de siste månedene når langspillet har sviktet, og usikkerheten om ballens retning har vært til venstre eller høyre.

Når det gjelder Ryder Cup, reflekterte Hovland over sine erfaringer og hvordan han har vokst som spiller siden sitt første deltakelse.

På spørsmål rundt golfens popularitet i Norge nevnte Hovland at han synes det er skikkelig kult at mange der hjemme lar seg inspirere av han og begynner å følge mer med på golf.

LIV er bra for konkurransen, og PGA Tours reaksjon med bare mer penger er trist

Verten Claude Harmon III ville også vite litt mer om hvilken retning Hovland ønsker å se at sporten beveger seg, med tanke på all turbulensen i forbindelse med LIV:

– Selvfølgelig bidrar LIV med mye penger til sporten, og det er mye konkurranse som jeg tror er bra, men det virker som om PGA Tour har reagert med at det handler bare mer om penger, og jeg synes det er litt trist, var noe av det Hovland svarte.

Mot slutten delte Hovland personlige interesser, inkludert sin lidenskap for death metal-musikk, og bekreftet at et av hans definitive mål er å vinne en major-turnering.