Forsinkelser

Tungt regnvær og forsinkelser på grunn av frost, fyll og bråk har satt sitt preg på 2024 WM Phoenix Open denne helgen.

Forsinkelsene har ført til at spillerne må fullføre sine tredje runder på søndag, og lederballen må spille hele 30 hull på en dag om de skal unngå en mandagsavslutning.

Scottie Scheffler, som har vunnet turneringen de siste to årene, er fortsatt med i toppen, og har mulighet til å bli den første til å vinne tre ganger på rad siden Arnold Palmer på 1960-tallet.

Canadiske Nick Taylor ledet med ett slag over amerikanske Sahith Theegala da mørket stoppet spillet i den tredje runden. Paret hadde fullført seks hull av den tredje runden på TPC Scottsdale etter å ha fullført andre runde tidligere på dagen.

Ledertavlen kan man følge med på her.

Kaos og trengsel

I følge Golf.com, førte været til at banen var i så dårlig stand at arrangørene måtte stenge portene på lørdag ettermiddag for å hindre at flere tilskuere kom inn. Dette førte igjen til stor trengsel og kaos på området, og flere fans ble trampet på og kollapset. Som en konsekvens ble arrangementet midlertidig ble stoppet for å sikre sikkerheten til publikum, skriver Golf.com.

Da arrangørene også bestemte seg for å stanse alkoholserveringen, ble mange fans opprørt og startet med tilrop “vi vil ha øl”.

Mange fans uttrykte sin skuffelse på sosiale medier over opplevelsen av kaoset under arrangementet. Noen mente at arrangementet var for overvurdert og ikke lenger en positiv opplevelse, mens andre likte kaoset og opplevde det som underholdende.

Det er foreløpig ikke kjent om arrangøren vil gjøre endringer for å imøtekomme sikkerhetshensyn i fremtidige arrangementer.

Spillere får nok av publikum

På søndagen var det noen episoder med misfornøyde spillere som konfronterte fans. Zach Johnson uttalte: “Jeg er lei av det. Hold kjeft”.

Billy Horschel reagerte også på en tilskuer som snakket under en spillers sving.

Stemningen har bikket over

Fansen er blitt en distinkt del av opplevelsen av VM Phoenix Open, da det er en av få turneringer hvor fans oppfordres til å bidra til atmosfæren og kanskje ha en innvirkning på spillet.

Etter at stemningen gradvis har tatt seg opp over mange år, ser det nå ut til å ha bikket helt over.

På videoen fra X under kan man se at mange fans bestemte seg for at det var den perfekte anledningen å dra av seg skjortene sine og skli i gjørmen, mye til glede for de i umiddelbar nærhet.

Man kan også se en fan som stormer inn på hull 16 og hopper rundt i bunkeren, før han blir tatt hånd om av politiet. På samme hull, ble en kvinne kjørt til sykehus etter å ha falt fra tribunen, skriver Yahoo.com.

Slåssing

Instagram er det dukket opp en video av fans som barket sammen og slåss under turneringen. Først var det fire personer som sloss mot hverandre, før to av dem ble taklet brutalt til bakken. Tilskuere forsøkte å skille dem, men kun gjorde situasjonen enda mer kaotisk. Andre tilskuere ropte og heiet på dem, og ga dem ytterligere oppmuntring.

“Beer Snake”

På den kjente 16. hullet, stadion-hullet, på TPC Scottsdale blir det konsumert store mengder øl, og når fansen er ferdig med å drikke stabler de koppene inni hverandre til en lang greie som har fått tilnavnet “Beer Snake”, forklarer Golfweek.

Fenomenet kan delvis tilskrives golfspilleren Sam Ryder, forklarer Golfweek. Etter at han gjorde en hole-in-one på 16. hullet i 2022, kastet hundrevis av fans sine ølbokser og aluminiumflasker, mange av dem halvfulle eller mer, ned på par-3 hullet. Året etter begynte turneringsarrangørene å servere øl i plastkoppene av sikkerhetshensyn. Nå, i stedet for å kaste, bygger de en høy stabel. På lørdag ble det imidlertid observert at politiet i Scottsdale konfiskerte en lang stabel med grønne kopper.

Hva har skjedd?

“Virker det som om WM Phoenix Open i år har bikket over og gått fra å være en morsom, alkoholpreget golfbegivenhet til en turnering med plagsomme, fulle mennesker som trakasserer spillerne? Jeg skjønner at det sannsynligvis er noen få som ødelegger det for mange.”, skriver Bob Weeks, Senior Reporter and Golf Analyst for TSN, på X.


“Jeg vil argumentere for at det er mer en perfekt storm enn et mønster. Forsinkelser på grunn av frost og annet vær førte til lange dager og tilskuere som er beryktet for å drikke mye. I grunn hadde folk som var ute etter å feste, noen ekstra timer hver dag til å gjøre nettopp det.” svarer @LivingItUpPod.