Nick Taylor fra 2016

I det Mr. Waste Management selv, Charley Hoffman, så ut til å ro i land på mesterlig vis en seier i WM Phoenix Open, kommer kanadieren Nick Taylor og gjør birdie 15, 16 og 18 for å tvinge frem et omspill. I omspillet gjør Nick Taylor birdie på hull 18 to ganger til, og sikrer dermed seieren.

Han vil nå være blant de 40 beste i verden for første gang. 

Dette ble Nick Taylors fjerde seier på PGA Touren.

Sist gang Nick Taylor vant var da han i fjor høst satt en 72-fots putt i omspillet mot Tommy Fleetwood i Canadian Open. Putten ble senere kåret til årets slag av Golfweek.

Fornøyd med puttingen

— Den avslutningen var ganske drømmeaktig, forteller Nick Taylor på pressekonferansen etter seieren.

Taylor har endret putteteknikk med trener Gareth Raflewski, han har gått over til “claw-grepet”. Dette har vært veldig viktig for ham. Han sier at han har vært en uregelmessig putter i mange år, men at den nye teknikken har gitt ham mer selvtillit og stabilitet. Taylor sier at han aldri har puttet bedre enn denne uken.

Til slutt sier kanadieren at han ser frem mot å representere landet sitt senere i år i OL i Paris og Presidents Cup.

Charlie Hoffman kvalifiserte seg til neste ukes Genesis Invitational

Charley Hoffman forteller i et intervju etter turneringen, at han hadde spurt Tiger om en invitasjon til neste ukes Genesis Invitational, men da det ikke lot seg gjøre ble planen skiferie med familien i stedet. Men til Hoffmans overraskelse sikret han seg allikevel plass i neste uke signature event på grunn av andreplass i WM Phoenix Open.

Selv om Hoffman tapte i omspill mot Nick Taylor, var det nok til at han kvalifiserte seg for kategorien Aon Swing 5. Aon Swing 5 gir de fem spillerne som tjente flest FedExCup-poeng, fra de fem foregående turneringene, og som ikke allerede er kvalifisert på andre måter, tilgang til start på signature events.

De fem som har kvalifisert seg via denne kategorien til Genesis Invitational er Matthieu Pavon, Grayson Murray, Christiaan Bezuidenhout, Charley Hoffman og Kevin Yu.

PGA-touren vektlegger Swing 5-kategorien høyere enn turneringsvinnerne, derfor kvalifiserte Pavon og Murray seg via denne kategorien. 

Kaotisk turnering med mange forsinkelser

Tungt regnvær, forsinkelser og kaos har preget årets WM Phoenix Open. For Taylor, som gikk ut i lederballen, betød det at han på søndag måtte spille de tolv siste hullene av tredjerunden, før han kunne gå løs på finalerunden. Med to omslagshull på toppen av det, ble det altså 32 spilte hull for vinneren siste dag.