Illustrasjonsfoto (Bruno Guerrero/Unsplash)

LIV Golf hadde alle forutsetningene for å tiltrekke seg et stort TV-publikum under åpningen av sesongen, spesielt under finalerunden søndag, da PGA Tour var avlyst og det heller ikke var noen NFL-kamp som normalt trekker folk foran skjermen, skriver Golf.com.

Offisielle TV-rangeringer viste at PGA Tour hadde langt flere seere enn LIV Golf, men i følge Golf Magic inkluderer ikke tallene strømming på LIV Golf Plus App eller LIV Golf YouTube-kanal.

Golf Magic har sett litt i kommentarfeltene og skriver at fans er sjokkerte. Men det er flere medier som kaller dette et stort slag i trynet for LIV Golf. Men det er ikke sikkert LIV selv oppfatter det slik.

I følge AP News hadde LIV Golf sine høyeste seertall noensinne, med 432 000 seere av søndagens golf på Mayakoba på CW Network. Allikevel var det langt under PGA Tours reprisesending av Wyndham Clarks 60-runde, som trakk 1,2 millioner seere.

Lørdagen var forskjellen enda større, direktesendingen av PGA Touren på Pebble Beach hadde 1,91 millioner seere, til sammenligning ble det samme dag talt 168 000 for LIV Golf på Mayakoba.