THE WOODLANDS, TEXAS - APRIL 18: Lauren Coughlin of the United States plays her shot from the ninth tee during the first round of The Chevron Championship at The Club at Carlton Woods on April 18, 2024 in The Woodlands, Texas. (Photo by Andy Lyons/Getty Images)

Chevron Championship, tidligere kjent som ANA Inspiration og før det igjen Dinah Shore, er en av de fem major-turneringene på LPGA Tour, og første for sesongen. Mesterskapet har en betydelig premiepott og inkluderer 132 av verdens beste kvinnelige golfere.

Se hele resultatlisten her.

Turneringen ble etablert i 1972, og fikk sin major-status i 1983. Oppkalt etter Dinah Shore, en berømt sanger og TV-personlighet som var instrumental i å popularisere kvinnegolf, har turneringen gjennom årene blitt spilt på Mission Hills Country Club i Rancho Mirage, California.

Flytting og Sponsorbytte

Turneringen endret hovedsponsor i 2021 til Chevron Corporation, og fra og med 2023 arrangeres turneringen på “The Club at Carlton Woods”, en Jack Nicklaus signaturbane i The Woodlands, Texas. Dette sponsorbyttet har også medført en økning i premiepotten til 7,9 millioner amerikanske dollar i 2024, opp fra 5 millioner dollar i 2022.

Tittelforsvarer verdenstoer Lilia Vu, måtte trekke seg fra årets turneringen grunnet en ryggskade hun pådro seg i oppkjøring til turneringen. Nelly Korda, rangert som nummer én, er en av favorittene etter å ha vunnet de fire siste turneringene på touren og etter første runde ligger hun to slag bak lederen Lauren Coughlin.

Celine Borge har hatt en brukbar start med én over par og delt 59. plass etter første dag.

Chevrons forlengelse av tittelsponsoratet gjelder til 2029. Sponsoratet inkluderer økt støtte til spillerne, med $10 000 i garantert premie selv for de som ikke klarer cuten. Dette tiltaket er det høyeste på LPGA-touren.

En kjent tradisjon ved turneringen, startet av Amy Alcott i 1988, er at vinneren hopper i en vannhindring ved det 18. hull, kjent som “Poppie’s Pond” i California og videreført i Texas med nødvendige tilpasninger for å sikre sikkerheten til spillerne.