LIV Golf tee marker during the first round of the LIV Golf Mayakoba at El Camaleón Golf Course on Friday, Feb. 24, 2023 in Playa del Carmen, Mexico. (Photo by Idris Erba/LIV Golf)

LIV Golf har offisielt trukket sin søknad om anerkjennelse fra Official World Golf Ranking (OWGR), melder flere medier, deriblant Golf Digest.

For ikke lenge siden var CEO for LIV, Greg Norman ute og klagde høylytt på prosessen.

Prosessen om anerkjennelse ble først innledet i juli 2022, kort tid etter ligaens oppstart. Ligaen, støttet av saudiarabisk finansiering og ledet av Greg Norman, har lenge kjempet for OWGR-poeng for sine spillere, poeng som er kritiske for tilgang til major-mesterskapene.

OWGR har imidlertid avvist LIVs forespørsel, med begrunnelser som inkluderer ligaens uvanlige format på 54 hull og et lukket system uten kvalifiseringsveier for spillere.

Norman har informert LIV-spillerne om at etter betydelige anstrengelser, ser de ingen vei fremover med OWGR, og argumenterer for at systemet straffer LIV-spillere og ikke anerkjenner deres prestasjoner rettferdig. OWGRs avvisning ble begrunnet med tekniske årsaker, blant annet ligaens mangel på en tradisjonell turneringsstruktur som inkluderer kvalifisering og degradering av spillere, noe OWGR mener er nødvendig for rettferdig rangering.

Blandede reaksjoner

Reaksjonen blant golfspillere og fans er blandet. Noen PGA Tour-spillere har anerkjent at rangeringen ikke helt reflekterer den virkelige styrken blant toppgolfere, ettersom flere LIV-spillere har falt dramatisk i OWGR på grunn av deres deltagelse i ligaen.

Det har vært foreslått at major-mesterskapene kunne vurdere en egen unntakskategori for LIV-spillere for å opprettholde konkurransen med de beste spillerne, til tross for deres OWGR-status.

LIV Golf argumenterer for at deres innovative tilnærming til golfverdenen bør anerkjennes, og påpeker at OWGR-systemet favoriserer PGA Tour-spillere.

De har foreslått et behov for et uavhengig rangeringssystem som rettferdig reflekterer spillernes prestasjoner. Til tross for avvisningen, fortsetter LIV å søke dialog med de store mesterskapene for å sikre at deres spillere får rettferdig behandling og at fans får se konkurranser med de beste spillerne.

Hovland anerkjenner at OWGR ikke fungerer optimalt

– Selvfølgelig når du nå har en stor del virkelig, virkelig gode spillere som ikke får noen rangeringspoeng, devaluerer det definitivt den rangeringen, sa Viktor Hovland til pressen før Arnold Palmer Invitational på Bay Hill.