Elias Bertheussen. Bilder fra Team Norway sin treningsleir på Borre Golfklubb 27.04.2017. Foto: Benjamin A. Ward / Norges Golfforbund

Elias Bertheussen melder på sin Instagram-konto at han vil “avsluttet/trappe ned satsningen”.

33-åringen fra Byneset Golfklubb debuterte som proff i 2011, og er per 2024 kvalifisert til Challenge Touren i “Excemption Category 14” (spillere innenfor 77 – 121 plass i 2023 “Road to Mallorca Rankings”).

Kjære venner og støttespillere
Jeg har bestemt meg for å avslutte/trappe ned satsningen min som profesjonell golfspiller. Det er vemodig, litt trist, men timingen føles riktig akkurat nå.

Jeg føler meg utrolig privilegert som har fått leve ut drømmen min så lenge, og alle de fantastiske menneskene jeg har møtt på reisen.

Jeg vil sende en ekstra stor takk til familie, samboer, venner, samarbeidspartnere, trenere, og Team Norway for at dere har støttet meg på de høye toppene, og i de dype dalene. Uten dere hadde dette vært en umulighet, så for det er jeg evig takknemlig

Hva framtiden bringer vet jeg enda ikke, men jeg gleder meg til å skrive neste kapittel

Elias Bertheussen på sin Instagram-konto 20. februar 2024

De siste årene har han stort sett holdt til på Challenge Touren, med noen få opptredener på DP World Tour innimellom.

Hans siste turnering var på Challenge Tourens Hopps Open de Provence i oktober 2023, hvor han tok en respektabel 25. plass. Da han prøvde seg i kvalifiseringen til DP World Tour en måned senere var han dessverre noen slag for langt bak til å avansere.

2023-sesongen var den mest innbringende i karrieren med nesten 24 000 euro vunnet på gjennom 5 turnering på DP World Tour og 22 på Challenge Tour.

Bertheussen oppnådde sin beste rangering på verdensrankingen i 2019, som nummer 604, etter 13 top-10 plasseringer i Nordic Leauge, inkludert en overlegen seier Esbjerg Open i august. Dette gav trønderen en 3. plass på Nordic Leauges Order of Merit, og dermed en opprykksplass til Challenge Tour.

Alle artikler på Golferen fra Bertheussens karriere finnes her.