Scottie Scheffler har ytterligere styrket sin posisjon som verdensener etter en imponerende prestasjon under The Players Championship på TPC Sawgrass i Florida. Han ble den første spilleren i turneringens 50-årige historie til å vinne to år på rad, tross en nakkeskade som kunne ha gjort det vanskelig for ham å fullføre turneringen.

Scheffler ble utfordret av Xander Schauffele, Brian Harman og Wyndham Clark, som alle hadde en sjanse til å tvinge frem en playoff med en birdie på det 18. hullet. Clark var nærmest da hans birdie-putt fra 6 meter dyppet inn i koppen på venstre side og før den føk ut igjen på høyre side. Clark så ganske sjokkert og oppgitt ut etterpå.

Til tross for den uventede ankomsten av nakkeskaden tidlig i sin andre runde, klarte Scheffler å fullføre turneringen og viste hvorfor han er verdensener. Selv med smerter sa Scheffler: “Jeg ga en god kamp i fire dager. Det er egentlig alt”.

Denne seieren markerer Schefflers andre strake seier på PGA Tour, etter hans triumf på Arnold Palmer Invitational forrige uke – hvor han vant med fem slag.

Scheffler har nå åtte seire i løpet av de siste 25 månedene, noe som inkluderer Masters og to Players-titler. Han har vært verdens nummer én golfer for det meste av denne perioden og er den første spilleren siden Tiger Woods som har vunnet PGA Tours “Player of the Year Award” i to påfølgende sesonger.