Ludvig Åberg og Nicolai Højgaard, her fra Ryder Cup 2023. Foto: European Tour

Lytt til podcasten i avspilleren nederst i saken.

Himmel og helvete for Viktor
Det var nok ikke bare vi som tenkte; “Nå er Viktor tilbake” etter de første ni hullene i Masters. Dessverre ble det en blytung dag 2, og han måtte pakke snippesken før moroa startet på ordentlig. Ikke lenge etter kom også meldingen om at han trekker seg fra ukens storturnering RBC Heritage. Nok et skår i gleden for alle som digger Viktor. Får vi se en topplassering på Viktor denne sesongen?

Augusta og Tiger

Den kanskje mest myteomspunnede golfbanen i verden viste seg nok en gang fra sin beste side. Ja, så “maler” de kanskje banen grønnere enn den egentlig er, men det er ikke mange gresstrå som ligger feil i “golfens Mekka”. Hvert eneste hull kan gi både birdie og dobbelbogey, og slikt blir det morsomme turneringer ut av.

Og hva går vel mer hånd i hanske enn Tiger Woods og August National. “Den store katten” klarte cutten for 24 gang på rad, som er ny rekord i Masterssammenheng. Dessverre ser det ikke ut som den aldrende og stadig mer slitne kroppen hans tåler 4 lange runder på en ondulert bane. Sist av alle som klarte cutten, men allikevel er det noe nostalgisk og fint med Tiger og Augusta.

Svensken og dansken, men ikke nordmannen

Når Viktor sviktet, så fikk våre naboland så absolutt valuta for golfabonnementene sine. Nicolai Højgaard ledet Masters halvveis ut på den tredje runden. Det endte dessverre med en delt 16. plass, men tenk å se navnet sitt øverst på de store, manuelle ledertavlene. Guttedrøm.

For svenskenes Ludvig Åberg så det lenge ut som det kunne bli det virkelig store på søndagen. Umulige Scottie var det eneste som stod i veien for Ludde og den grønne jakka i sin aller første Major. Det er vel kun spørsmål om tid før han tar sin første Major.

Brysons nye jern

Du kan si mye om Bryson DeChambeau. Veldig mye. Mannen som spiller med lik lengde på alle jernkøllene sine, tror han skal leve til han blir minst 130 år gammel og som synes det er veldig synd at vi nå har en splittet golfverden blant proffene. Det til tross for at han var en av de første som tok pengene og stakk til LIV. Men det skal han ha, det er alltid underholdene og det er alltid noe nytt med Bryson.

Denne uken hadde han akkurat fått godkjent sine nye jernkøller. 3D-printet, designet av blant andre DeChambeau selv, og visstnok en hybrid mellom wood og vanlig jern. Etter at han ledet Masters etter dag 1, var det sikkert flere hobbygolfere som sjekket sin golfbutikk om dette var noe man kunne få kjøpt. Det ser dessverre ikke ut til at disse køllene kommer på markedet med det første, og hvis de gjør det vil nok produksjonskostnaden på 10.000 dollar skremme bort de fleste.

Golfens nye moteikon?

Han har i løpet av få dager klart å splitte en hel golfverden. Jason Day stilte opp med det som må være de mest posete buksene som noen gang har blitt observert på en golfbane. Med et lite forbehold om at MC Hammer aldri har spilt golf. Så godt som alle andre golfere hadde slitt med å “pulle off” de ulike outfittene vi fikk se Australieneren kle seg opp i gjennom helgen. Men vi liker det vi ser, Jason! “U can’t touch this”.

Hør mer om ukas snakkiser i siste episode av Fore!Boys-podden her: