Forbrigd, Stavnar, Skarpnord (Alle foto: Mark Runnacles og Tristan Jones/LET)

Sesongstart LET

Denne uken markerer starten på Ladies European Tour (LET) sesongen 2024 med åpningsturneringen – Magical Kenya Ladies Open.

Et felt på 108 spillere vil slå ut på Baobab Course ved Vipingo Ridge i Kenya. Cutten går på topp 60 etter 36 hull.

I år er rekordmange nasjoner representert på LET — Spillere fra 36 nasjoner og 6 kontinenter stiller til start på golf-safari i Kenya.

Denne sesongen er det 3 norske damer som har fulle rettigheter til LET:

Madelene Stavnar

Klar for enda et år med opp- og nedturer, hard jobbing, moro, og masse flyturer, skrev Madelene Stavnar på Instagram i det hun satte kursen mot Kenya for noen dager siden.

Madelen kvalifiserte seg til årets LET-sesong via “Categori 4, det vil si at man er innenfor Top 70 forrige sesong.

Forrige sesong avsluttet hun sterkt med en 7. plass i Andalucia Costa Del Sol Open De Espana.

Madelene Stavnar starter torsdag kl. 8:40 på hull 10.

Dorthea Forbrigd

Dorthea Forbrigd har for første gang fulle rettigheter til Ladies European Tour

Etter en skikkelig innspurt med 8 under par siste runde av Lalla Aicha Marrakech Q School rett før jul, sikret hun seg en sterk 14. plass i turneringen og 2 slags margin innenfor kvalifiseringskategorien “Category 12” (Q-School Top 20).

Godt år i 2023

Forbrigd hadde et godt år i 2023, med ekstra sterke resultater mot slutten av sesongen. I en sesong der hun vekslet mellom LET og LET Access Series, en notorisk krevende kombinasjon i følge LET, klatret hun fra en 815. plass til en 448. plass på verdensrankingen.

Hun hadde flere gode resultater gjennom 2023-sesongen, inkludert en 7. plass på LET i Big Green Egg Open, samt to topp-5 plasseringer på LETAS, inkludert en 2. plass i Lombardia Ladies Open

Forberedelser med Team Norway i Spania

Som en del av forberedelsene har hun jobbet mye med putting, fortalte hun til Norsk Golf som besøkte henne under Team Norway treningssamling i Spania. Der spilte hun også med vår aller største stjerne, Celine Borge.

Til Norsk Golf fortalte hun at det var inspirerende å være der med Celine, og se at det ikke er så stor forskjell. – Toppnivået mitt er veldig bra. Det er bunnivået som må bli bedre, ble hun sitert på.

Dorthea Forbrigd starter torsdag kl. 13:16

Marianne Skarpnord

Marianne Skarpnord har vært gjennom noen dårlige år, men står med hele fem seire på LET-touren fra før, den siste i 2021. Det er nettopp hennes tidligere års bragder som gjør at hun fortsatt har full spillerett for LET 2024-sesongen, ettersom hun er inne blant topp-20 i innspilte premiepenger totalt.

Med mange år på LET bak seg, tar Marianne nå én sesong av gangen, vel vitende om at hvert år kan være det siste, som hun sa til Sarpsborg Arbeiderblad tidligere i vinter. Hennes hovedmål for sesongen er dermed bare å nyte det.

Det blir ekstra interessant å følge med på om puttingen til Skarpnord denne sesongen, etter hun overrasket alle med å gå over til venstre-putting mot slutten av forrige sesong.

Sendes på Viaplay

Turneringen kan følges på Viaplay.