PHOENIX, ARIZONA - MARCH 31: Nelly Korda of the United States poses with the trophy after the final round of the Ford Championship presented by KCC at Seville Golf and Country Club on March 31, 2024 in Phoenix, Arizona. (Photo by Christian Petersen/Getty Images)

Etter å nylig ha tatt sin tredje strake seier på LPGA-touren, har Nelly Korda klatret til topps på verdensrankingen og blitt den nye dronningen av golf.

Hun er den første LPGA-spilleren siden Ariya Jutanugarn i mai 2016 til å vinne tre strake starter, og den første siden Yani Tseng i 2012 til å ha tre seire før 1. april.

Jakter fjerde strake seier

Den første helgen i april jakter hun sin fjerde strake LPGA-seier i T-Mobile Match Play på Shadow Creek, en bane hun aldri har spilt på før. Enda en seier ville gi henne den lengste seiersrekken på LPGA siden Lorena Ochoa vant fire på rad i 2008.

Vant på stressfritt på “Tiger-måten”

Svingtrener Jamie Mulligan beskrev seieren i LPGA Ford Championship, søndag 31. mars 2024, som “den mest Tiger-lignende seieren hun har hatt”.

– I innspurten gjorde hun null feil og håndterte de vanskeligste hullene med gode slag. Så selv om hun bare vant med et par slag, var det dominerende, måten hun kontrollerte det på, utdypet Mulligan.

Selv beskrev Korda det som en av de minst stressende sierene hun har hatt.

Slitt med helseproblemer etter OL-gull

Korda, som vant sitt første store mesterskap og en olympisk gullmedalje i 2021, har slitt med helseproblemer, inkludert en blodpropp i venstrearmen som krevde kirurgi og forstyrret mesteparten av hennes 2022-sesong.

Imidlertid ser hun ut til å ha hentet seg tilbake og er i glimrende form.

Fokusert på å være til stede

Om sin tilnærming til spillet sier Korda hun – prøver bare å være veldig mye til stede.

– Jeg føler at med sport og golf generelt har du så mye tid til å tenke, så jeg tror å være tilstede er noe jeg virkelig prøver hardt å fokusere på