Foto: Instagram

Kristoffer Ventura var så nære å sikre sin tredje profesjonelle seier i Argentina Open på Korn Ferry-touren, men etter omspill mot amerikaneren Mason Andersen måtte norskmeksikaneren desverre se seg slått av en motstander som var i full fyr denne søndagen.

Etter tre supre runder på 66, 65 og 64 slag de første tre dagene av turneringen, startet Kristoffer Ventura finale-runden i lederball ett slag bak amerikaneren Van Holmgren på -16.

Imens Van Holmgren tidlig røk på et par bogeys og datt nedeover på ledertavlen, klarte Ventura å holde momentet oppe med en birdie på hull 3.

Men det var Mason Andersen fra USA som etter hvert ble hetest. Han startet søndagen fem slag bak Ventura, og hadde en ekstra treg start med to over par etter seks hull, før han skrudde bryteren helt om: På de 12 siste hullene spilte Andersen 9 under par, og kom inn i klubbhuset foran Ventura som fortsatt hadde flere hull igjen.

Omspill

Før det siste hullet var Ventura likt med amerikaneren, og hadde seieren nesten i lomma da han lå fint til midt på den attende greenen i to slag og puttet for eagle. Men det ble en særdeles sur treputt for par, og omspillet var et faktum.

Etter en noe lunken søndags-runde for Ventura, var det amerikaneren Mason Andersen som hadde initiativet i omspillet som skulle spilles ett og ett hull av gangen på det attende par 5-hullet.

Første omspillshull delte de på birdie.

Andre gangen satt Ventura en chip-in par (5), etter å først ha vært i litt nærspillsproblemer med et langt bunkerslag (3. slag) over greenen, og en påfølgende chip (4. slag) som ikke rakk frem. Andersen derimot, sikret den jeve seieren med en birdie, og tok også med seg 180 000 dollar i premiepenger samt en invitasjon til The Open Championship i juli.

Dette ble Mason Andersens første seier som profesjonell.

På spørsmål fra tourens presse-team om hvorfor han ble så følelsesladet etter seieren svarte Andersen: – Å vinne er bare så vanskelig i golf. Du vinner aldri, du vinner aldri. Du kommer nære mange ganger, men ja, å vinne er bare så vanskelig…, før han la til at det var også spesielt følelsesladet å gjøre det med både pappa og kjæresten til stede.

Etterlengtet opptur for Ventura

På sensommeren i fjor delte Ventura “ærlige tanker”Instagram: “fra nå av blir det lave skuldre, fokus på å bli litt bedre i golf hver dag og nyte prosessen. Resultatene kommer når de kommer”, konkluderte han den gang. Og etter en periode med noe forbedring i spillet, har resultatene endelig begynt å melde seg.

Med denne sterke andreplassen har Ventura fått en sårt etterlengtet opptur med det som er hans beste resultat siden hans to seire på Korn Ferry-touren i 2019, i en sesong som også førte til opprykk til PGA-touren.

Ventura har også tatt et godt steg nærmere drømmen om å komme tilbake til PGA Touren: Etter å ha klatrer 57 plasser opp på Korn Ferry-tourens poengliste, til en 10. plass, er han nå inne blant de 30 beste som ved sesongslutt kvalifiserer seg til PGA Touren påfølgende sesong. I fjor trengte man minst 862 poeng for å bli topp 30 ved sesongslutt. Med 347 poeng så langt i sesongen ligger Ventura godt an, og har allerede 58 poeng mer enn hele fjorårssesongen.

Sendingen av finalerunden kan sees i opptak i sin helhet på YouTube: