THE WOODLANDS, TEXAS - APRIL 21: Nelly Korda of the United States celebrates with the trophy after winning The Chevron Championship at The Club at Carlton Woods on April 21, 2024 in The Woodlands, Texas. (Photo by Gregory Shamus/Getty Images)

Scottie og Nelly dominerer
Scottie har vunnet 4 av sine 5 siste turneringer og Nelly Korda har 5 strake seiere. Vi må tilbake til Tiger Woods og Annika Sörenstam for å finne en like stor dominans på både herre- og damesiden i golf. Scottie og Nelly må dominere i lang tid for å oppnå lik status som Tiger og Annika.

Ventura i rute til PGA
Kristoffer Ventura leverte en ny sterk turnering på Korn Ferry Touren. Han endte dessverre opp ett fattig slag bak trioen på topp, og gikk glipp av omspillet. Til tross for flere birdiemuligheter på veien inn. Men fjerdeplassen gjør at han klatrer til 11. plass på rankingen hvor de 25 beste etter endt sesong blir belønnet med plass på PGA Touren. Så drømmen om å få Kristoffer tilbake i det gjeve selskap lever så til de grader!

Miles Russell
15-åringen er tidenes yngste spiller til å klare cutten på Korn Ferry. Han endte på en imponerende T20 og sikrer seg dermed turneringsbillett til neste helg. Spillet til Miles var modent, og i intervjuene han leverte framsto han som mer reflektert, balansert og veltalende enn de fleste på PGA-touren. Det blir spennende å se om dette bare var stang inn for en uredd konfirmant eller om de vi så et lite glimt av storhet.

Golfens mange frykter
De fleste amatører har situasjoner på en golfbane hvor de ikke trives spesielt godt. Enten det er de ulike hindringene som banearkitektene plager oss med, i form av bunkere, vann eller hvite pinner. På trange baner, ofte i sydelig strøk, kan også risikoen for å treffe hus eller hager gjøre at skjelven melder seg, og den latente “pullhooken” melder sin ankomst. Allikevel tror vi at de høyeste skuldrene, spesielt blant høyhandicappere, melder seg når man skal spille gjennom flighten foran. Følelsen av å bli bedømt av sine likemenn, samtidig som man føler presset for å småjogge opp på teestedet, og sende avgårde et utslag med en noe høyere puls enn normalt, er rett og slett vanskelig å takle.

Hør mer i ukas episode i Fore!Boys-podden her: