PACIFIC PALISADES, CA - FEBRUARY 19: Dustin Johnson hits a tee shot on the ninth hole during the final round of the Genesis Open at Riviera Country Club on February 19, 2017 in Pacific Palisades, California. (Photo by Stan Badz/PGA TOUR)

Cantlay leder med fem slag

Patrick Cantlay ledet etter første runde i Genesis Invitational. Tidligere visekaptein for Presidents Cup, Tony Johnstone, var allikevel ikke imponert og mente Patrick Cantlay burde fått en “enorm bot” etter å ha unnlatt å rope “fore” da han på siste hull traff en av banens fore-caddies, før han fulgte opp med en ball rett mot publikum på greenen.

I turneringens andre runde fredag åpnet Patrick Cantlay med en eagle og lot aldri noen komme i nærheten av seg resten av runden. Han skjøt 6-under 65 og sementerte en fem slags ledelse.

Hovland henger med

Hovland spilte seg raskt opp i toppen fra turneringsstart, med fire under par etter 11 spilte hull første runden torsdag. Dessverre klarte han ikke helt å stå imot utfordringene på banens tøffeste hull mot slutten av runden, og avsluttet den første dagen ett slag under par.

På fredag gjentok han stort sett samme mønster. Han lå tre under par etter de første ni hullene, og avsluttet dagen to under par, noe som gav ham en total på tre under par og en 20. plass. Han er dermed trygt innenfor cut-grensen ved halvspilt turnering.

Spieth førte feil score, og ble diskvalifisert

Jordan Spieth ble diskvalifisert fra Genesis på fredag ettermiddag, sa PGA Tours kommunikasjonsteam, etter han hadde signert feil score under fredagens runde med +2.

Ifølge Touren signerte Spieth for en treer på hull 4 når han egentlig hadde fått en firer.

Spieth virket å ha det travelt etter han hadde avsluttet andrerunden med en dobbelbogey på Riviera på fredag ettermiddag: Han løp opp trappene på 18. hull og inn i klubbhuset, der han ikke ble sett på en stund.

Stresset kan ha hatt noe å gjøre med hans senere diskvalifikasjon fra turneringen, en situasjon som medspiller Dylan Wu bemerket bare kunne ha skjedd hvis Spieth hadde unnlatt å dobbeltsjekke matteferdighetene sine:

“Overrasker meg hvor ofte dette skjer i profesjonell golf. Matte er vanskelig… antar jeg 🤷‍♂️💀. Tar 5 sekunder for turneringsansvarlige å lese poengsummene dine tilbake og for deg å sjekke dem. Sterk mening, men dette er tilsvarende å glemme å skrive navnet ditt på en prøve, haha.” skrev Wu på X.

Tiger ute etter sykdom

Tiger Woods var en over par etter seks hull på andre runden da han bestemte seg for å avslutte turneringen grunnet mageproblemer. Han ble ført tilbake til garderoben i en golfbil av mannskapet.

— Enda godt at det ikke var verre en mageproblemer, ikke ikke rygg og knær og sånn, kommenterte Per Haugsrud på Eurosport.

Rob McNamara, mangeårige forretningspartner og visepresident i TGR Ventures, sa at Woods begynte å føle influensalignende symptomer kvelden før, og at de ble verre da han våknet fredag morgen, i følge PGA Touren.

— Han hadde litt feber og ble bedre under oppvarmingen, men når han kom ut på banen og begynte å gå og spille, begynte han å føle seg svimmel, sa McNamara. — Legene sier han har en form for influensa og at han var dehydrert. Han har fått behandling med intravenøst drikk og han har det mye bedre nå og vil snart bli utskrevet.

— Da han gikk av den fjerde greenen, tok han noen skritt og stoppet opp og samlet seg før han fortsatte å gå ned til femte utslagssted. Når han kom dit, hang han seg opp mot en kjølesekk og han så tydelig ut til å ha vondt, fortalte Sky Sports-kommentator og tidligere PGA-mester, Rich Beem.

Videre skrev SkySports at det var mye oppstyr på den femte greenen og bak den sjette greenen med sikkerhet fra PGA Tour, Tiger’s stab og så videre, så man skjønte at noe var galt. Da han slo ut på det syvende hullet, trodde jeg han kunne fortsette, men det klarte han ikke.

— Han følte seg tydeligvis ikke veldig bra før runden begynte, og mens han gikk rundt her, ble det bare verre. Jeg tror ikke det var så mye fysisk, det var bare at han følte seg dårlig i magen, fortsatte Rich Beem

Will Zalatoris vant bil for seg selv og caddie

Etter å ha slått en hole-in-one på det 14. hullet kan Will Zalatoris og hans caddie, Joel Stock, denne uken dra hjem fra Riviera Country Club i hver sin nye Genesis-bil.

Enhver spiller som slår hole-in-one på det 14. hullet vinner en Genesis GV80, imens deres caddie tar med seg en elektrisk Genesis Electrified GV70 hjem.