Maktdemonstrasjon fra verdensener Scottie Scheffler på Bay Hill da han tok seieren i Arnold Palmer Invitational med fem slag.

Seieren markerte hans syvende seier på PGA Touren, andre på Bay Hill, og første PGA Tour-seier på nesten et år.

På banen som med turneringens oppsett regnes som en av de vanskeligste banene på PGA Tour-kalenderen, var Scheffler helt bogeyfri på de 24 siste hullene av turneringen.

Og siste dagen gikk han seks under par, hvor han satt 16 av 16 putter innenfor 3 meter.

Så langt i 2024 har han toppet viktige statistikker, men nesten på bånn innen putting

Som sammenhengende verdensener i snart ett år, vet vi at Schefflers ballstriking er i en klasse for seg på touren. For putting derimot, har historien vært en helt annen: Før turneringen var Scheffler nummer 144 på statistikken “slag tjent på greenen” for inneværende sesong.

Til sammenligning topper han så langt i sesongen “slag tjent fra tee til green” og “slag tjent på innspill til green”, og er også den med flest birdies per runde.

Skulle dette virkelig være vendepunktet for puttingen, står vi potensielt foran en æra hvor Scheffler hever spillet sitt til legendariske høyder, med tanke på hvor stabilt god han er ellers.

Har byttet til mallet putter

Inn mot Arnold Palmer Invitational har Scheffler gjort tydelige endringer i puttingen. Den mest merkbare endringen er Schefflers bytte til en mallet-putter, nærmere bestemt en Spider Tour X fra TaylorMade. Putteren har 3 grader loft, og Scheffler spiller med Golf Prides “pistol grip”.

Spider Tour X fra TaylorMade

Fikk tips om mallet fra McIlroy

Da Scottie Scheffler endte sist på puttestatistikken under årets Genesis Invitational ble, i følge Golf Digest, Rory McIlroy spurt av en CBS-reporter om han ikke hadde noen puttetips til sin kjære konkurrent, hvorpå verdenstoeren fra Nord Irland svarte at han “gjerne skulle sett Scottie prøve en mallet-putter”.

Da Scheffler i starten av Arnold Palmer Invitational ble observert med en mallet til fordel for sin tradisjonelle “blade” putter, førte dette naturligvis til spekulasjoner om Scheffler faktisk hadde tatt McIlroys tips til hjerte.

Og på pressekonferansen etter torsdagens runde ble Scheffler spurt om nettopp dette, om McIlroys kommentar på Genesis hadde “inspirert eller påvirket ham på noen som helst måte”? Men Scheffler avslo at det var noen sammenheng.

– Min trener Randy spøkte om det hjemme, fordi han allerede hadde tenkt på det… Jeg hørte at han sa det, og det var bare litt morsom timing, svarte Scheffler.

Har lært å holde hodet kaldt

Scheffler selv tilskriver den forbedrede putting det at han har lært seg å holde hodet kaldt, da han på pressekonferansen etter seieren ble spurt ville tilskrive den fantastiske puttingen til selve kølla eller det han har mellom ørene.

Videre og understreket at han innerst inne vet at han kan være god med putteren.

– Det er ikke slik at jeg har vært en dårlig putter hele min karriere. Jeg har bare gått gjennom en periode hvor det har vært tøft.