Det finnes mange enkle hjemmeøvelser for golf som du kan gjøre hjemmefra, og som vil ha stor innvirkning på spillet ditt. Nedenfor er 5 veldig enkle, men effektive, for å få deg i gang. Du trenger ikke noe spesialutstyr, og de passer for alle aldre og nivåer.


Gjør øvelsene som sirkeltrening, med 5-10 repetisjoner av hver øvelse i hvert sett, og tre fulle sett (runder i sirkelen). Husk å trene begge sider, selv om du kun trener én side av gangen.

Du kan med fordel gjøre denne treningen daglig.

Splittknebøy

Dette er en øvelse for nedre del av kroppen, der du jobber med mobilitet, stabilitet og styrke. Den smale stillingen utfordrer stabiliteten din. I denne øvelsen skal du jobbe primært med det fremre benet, så hold mesteparten av vekten din sentrert over midten av det fremre foten din. Sørg for at ikke det forreste kneet kommer lenger frem enn tærne dine.

Dead bug

Dead bug (ja, det betyr “dødt insekt”) er en god måte å trene magemusklene dine på. Styrke i kjernemuskulaturen er viktig i golfsvingen, når du skal overføre kraft effektivt fra nedre del av kroppen til øvre del.

Nøkkelen under denne øvelsen er å holde korsryggen flat mot bakken, slik at du virkelig kjenner det i magemusklene.

Push-ups/armhevinger

Push-ups eller armhevinger er en ekstremt nyttig øvelse når den utføres riktig. De fleste mennesker stiller seg imidlertid ikke opp riktig, og nærmest spretter gjennom halvdårlige repetisjoner. Stangen på ryggen min i videoen under illustrerer riktige oppstillingsposisjon og teknikk.

Legg merke til hvordan kroppen beveger seg som en enhet, i fin kontrollert takt. Dette sikrer tilstrekkelig belastning på de rette musklene. En armheving skal være som en planke-øvelse, bare i bevegelse.

Hvis denne typen armhevinger er for vanskelig for deg, støtt hendene mot en benk, sofa eller et bord for en litt lettere variant.

Bekkenrotasjon

Dette er en øvelse for å forbedre mobiliteten du trenger for en god, kraftig sving. Alle har sett hvor godt proffene kan skille hoftene fra overkroppen når de starter nedsvingen. Dette skillet strekker kjernemuskulaturen, slik at den spennes med kraft som kan utløses i gjennomføringen, og hjelper sekvensen din. Begge deler er essensielt i å få til en kraftig golfsving.

Under denne øvelsen må du sørge for å rotere hoftene mens du holder overkroppen stille. Du bør kjenne at det strekker skikkelig i musklene langs siden av kroppen når du gjør denne øvelsen.

Full kroppsvending

Dette er nok en ypperlig øvelse for å trene mobilitet. Den øker hvor mye du kan rotere i baksvingen og hjelper deg forbedre fleksibiliteten på bakre skulder.

Du kan bruke golfkøllen til å hjelpe deg med å snu og gå lenger enn du ellers kunne. Du bør kjenne dette rundt ribbeina, i skuldrene, og i midtre del av ryggen.

Dette er også en flott øvelse å gjøre før du spiller eller slår baller.

Artikkelen ble først publisert på FitForGolf.blog