Ecco Tour:

Svanum kongen av Mørk

Kenneth Svanum ble den store helten i Mørk Masters, der amatøren satte hele Norden-eliten på plass med aggressivt spill en mester verdig. SE VIDEO.
  • Publisert: 5. aug 2012
  • Sist oppdatert: 6. aug 2012
SPILTE AGRESSIVT: 22 år gamle Kenneth Svanum «gikk for alt», og avsluttet med seks under par, 66, og seier i Mørk Masters.
GRATULASJONER FRA NGF: Arrangør Peder Mørk (t.v.) høstet godord for arrangementet fra generalsekretær Tor-Anders Hanssen. Kanskje bereder norsk seier og den vellykkede gjennomføringen, grunnen for enighet om størrelsen på NGFs tilskudd til Mørk Masters.
Turnering: Mørk MastersDato: 3. — 5. augustBane: Mørk GK, Spydeberg, par 72, , 5512 meterPremiepott: 300.000 kroner, hvorav 53.600 kroner til vinnerenTittelforsvarer: Kristoffer Broberg	Norske deltakere: Ca. 50 norske spillere
I fjor ble vestfoldingen delt sjuendemann og beste amatør i Mørk Masters.

I år kom Kenneth Svanum fra tredjeplass før siste runde, og satte alle til veggs med to slags seier over svenske Johan Carlsson. Hva er det med denne banen?

— Jeg liker denne typen baner, baner der man må spille for posisjon og ta sjanser for å score, sier 22-åringen, som har ett år igjen på Francis Marion-universitetet i South Carolina.

Gikk for alt

Kenneth Svanums avsluttende seks under par 66-runde inneholdt sju birdier og én bogey

— Jeg spilte veldig aggressivt i dag og gikk for alt, og bare kjørte på.

— Det hadde nok ikke blitt like mange birdier med forsiktig spill, legger han til.

Under forbundets radar

Kenneth Svanum har aldri vært blant de som NGF har satset mest på.

— Han har i grunnen alltid vært litt under radaren vår, forklarer generalsekretær Tor-Anders Hanssen.

— Det har bare inspirert meg til å satse enda mer og trene enda hardere, kommenterer vinneren på Mørk.

Største seier

Førsteplassen i Mørk Masters er den største skalpen Kenneth Svanum har sikret seg.

— Fra før har jeg en seier i Norgescup. I april fikk jeg en tredjeplass i collegegolfen (Wolfpack Spring Open, red. anm.), som nok henger høyere enn Norgescup-triumfen.

Nå blir det ferie fram til avreise USA 16. august. Collegesesongen begynner igjen i midten av september.

Gode, norske amatører

Alexander Søbstad ble den andre nordmannen, og den andre amatøren, i topp-10. Før siste runde lå trønderen på andreplass.
— Nei, det holdt ikke helt inn, sier Alexander om åttendeplassen, som han likevel er godt fornøyd med.

Lasse Gerhardsen fra Ski GK ble nummer elleve, mens Paul Nilbrink ble beste norske profesjonelle spiller på delt tolvteplass.

For moro til å la være

Arrangør Peder Mørk synes at det å arrangere eccoturnering er for moro til at han klarer å la være.

— Men det svir litt mye på bunnlinjen, så for neste sesong blir det kronerulling.

Peder Mørk forteller at av budsjettet på en halv million, får han 60.000 kroner i tilskudd fra NGF.

— Vi har en diskusjon rundt det. Jeg mener vi får for lite i forhold til tingvedtaket som ble gjort i november. Men som sagt, jeg er i dialog med NGF om dette.

Peder Mørk ser fram til fremleggelsen av forbundets sportslige plan på Golfforum i november.

— Det er så viktig med slike turneringer. Utnytter vi de ressursene vi allerede har bedre kan golfen i Norge se fremtiden lyst i møte.

Se eccotourens videointervju med Kenneth Svanum under.

Se også: Resultater fra Mørk
Runde 2: Amatørenes inntogsmarsj Fem norske amatører er topp-20 før siste runde av Mørk Masters. Fremst av dem Alaexander Søbstad, ett slag bak teten. 19 nordmenn klarte cutten i årets eccoturnering på norsk jord, sju av dem amatører. Blant dem igjen er hele fem stykker i topp-20: Alexander Søbstad (2), Kenneth Svanum (d3), Mikkel Bjerch-Andresen og Anders Engell (d13) samt Lasse Gerhardsen (d19).

Sterk trønder

Trondheims-spilleren Alexander Søbstad spiller collegegolf for California State Monterey Bay, og tok sin første collegeseier da han gikk til topps i CCAA Men' s Golf Championship april.

Den gangen måtte han i omspill om seieren. Det kan like gjerne skje på Mørk også. Med -10 ligger han ett slag etter ledende Johan Carlsson fra Sverige.

Lørdag hadde Søbstad åtte birdier og tre bogeyer på vei mot sin andre fem under par 67-runde på rad.

Tett bakover

Vestfold-spiller Kenneth Svanum liker seg tydeligvis på Mørk.

I fjor ble han beste amatør på delt sjuendeplass, i år ligger collegespilleren fra Francis Marion-universitet i South Carolina på delt tredjeplass før siste runde med -9.

Are Å. Friestad og Paul Nilbrink er de eneste norske proffene i topp-20 på delt 13.-plass med -4.

Birdiefest

Mørk Masters omtales som den Norske Birdiefesteccotourens hjemmeside.

Hittil har turneringen bydd på imponerende 721 birdier og alt tyder på at fjorårets rekord på 898 birdier står for fall.

Det får vi vite når de 54 spillerne, som klarte cutten på +2, har spilt ferdig finalerunden, som starter klokken 7.30 søndag morgen.Runde 1:
-6 etter seks uten godt spill

Etter seks hull av eccoturneringen Mørk Masters var Christian Aronsen seks under par. — Og det uten å egentlig spille bra, forteller han.

Christian Aronsen åpnet med tre strake birdier. Så, på det 109 meter lange hull 4, slo han ballen i koppen med ett slag.

— Jeg følte hele veien at den var for lang. Jeg slo 54 graderen, og det var veldig mye spinn. Ballen landet på semigreenen bak flagget, og spant tilbake 8-10 meter og i hullet.

Esset var Christians niende i karrieren, det fjerde i år og det andre i turnering i år.

— Hvordan var det å åpne med seks under par etter seks?

— Scoren skyldtes stort sett bare at jeg hadde wedger inn. Ellers var det ikke så bra. Men det er klart, seks under etter seks, da begynte det å bli alvorlig.

Nesten skadefri

Christian Aronsen har slitt med en senebetennelse i skulderen store deler av sesongen.

— Jeg er veldig mye bedre. Nå hemmer ikke skulderen meg lenger, men jeg må være veldig påpasselig med å varme opp. Men jeg merker godt at det er noen slag der som jeg ikke har slått på en stund.

Det ble til slutt fire under par, 68, for dagen etter totalt seks birdier, én eagle (HIO) og fire bogeyer.

Går for seier

Aronsen overnatter på delt niendeplass, fem slag bak lederduoen Krister Eriksson og David Palm, som attpåtil gikk i samme gruppe.

— Jeg er fortsatt med i toppen. Det er et par karer på -9, men det kan jeg også gjøre, flirer Christian.

Æren av å overnatte som beste nordmann får han imidlertid ikke.

Trønderen, og amatøren, Alexander Søbstad kom inn på fem under par, 67, etter åtte birdier og tre bogeyer.

WiPlog

Relaterte artikler

Tage leder pengelisten med klar margin

Nordic League:

Tage leder pengelisten med klar margin

Tredjeplassen i Mediter Real Estate Masters, som var premieren på årets Ecco Tour, førte Eirik Tage Johansen inn i klar ledelse på Nordic League-listen etter tre turneringer.Les mer »
.

Nordea Tour Winter Series Hills Open

... etter to 67-runder på rad pluss en innledende 74-runde endte Eirik Tage Johansen på -7 og vant Hills Open, den andre turneringen i Nordeas vinterserie, ett slag foran svenske Eric Blom. Kristian Krogh Johannessen (-1) endte på delt niendeplass, Christian Aronsen (+2) ble delt 18 mens Sondre Erevik Ronold (+9) ble delt 42. Les mer »
.

Nordea Tour Winter Series Lakes Open

... Christian Aronsen falt fra delt ledelses til delt tiendeplass i Lakes Open i Nordea Tour Winter Series i Spania etter en sisterunde på sju over par, 78. Eirik Tage Johansen ble delt 16 med +4, Sondre Erevik Ronold nummer 50 med +11 og Dennis den Roover nummer 51 med +12. Danske Peter Vejgaard (-6) vant med tre slag. Les mer »
.
Sjekk den fiskespretten!

Så god er en proff:

Sjekk den fiskespretten!

Lurer du på hvor god en profesjonell golfspiller egentlig er? Her får du noe av svaret når Christian Aronsen kalkulerer inn en fiskesprett for å få ballen over vannet og inn på greenen nær hullet. SE VIDEO.Les mer »
.
Aronsen endelig inne i varmen igjen

Frem fra glemselen:

Aronsen endelig inne i varmen igjen

37 år gamle Christian Aronsen er meget fornøyd med å ha blitt tatt ut til landslagssamling igjen. «Denne sjansen skal jeg gripe, og ta godt vare på,» sier han til Golferen.noLes mer »
.
Toppidrettssjefen med traktprinsipp for proffene

Jon Karlsens store endringer:

Toppidrettssjefen med traktprinsipp for proffene

Toppidrettsvarlig Jon Karlsen innleder sin nye jobb med å innføre et traktprinsipp i toppidrettssatsingen: Mange proffer får en sjanse, men veien ut er veldig kort for de som ikke gjør bra nok jobb.Les mer »
.

Mest lest siste døgn


Siste nytt

Fire spillere over 100.000 kroner:

Norske jenter historiske på europatouren

For første gang i golfhistorien har fire norske jenter hver spilt inn over 100.000 kroner på europatouren. Og det etter bare fem turneringer! Les mer »

Dametourene:

Daffinrud beste norske på 13.-plass

Med en avslutning påpar to under par, 69, ble Tonje Daffinrud beste norske spiller på delt 13.-plass i Lalla Meryem Cup med -5. Gwladys Nocera forsvarte seieren fra i fjor. Les mer »

Påskegolfen østpå:

Åpent, men stengt

De fleste østlendinger kan skyte en hvit pil etter golf på hjemmebane i palmehelgen. Men etter hvert som det smelter vil allerede åpnede baner raskt bli spillbare igjen. Les mer »

Norge blir for lite:

Golferen.no satser internasjonalt

Etter 11 år med Norge som marked går Golferen.no internasjonalt ved å oppgradere den engelskspråklige bloggen MigrantGolfer.com til et redaksjonelt nettsted, med hele verden som marked. Les mer »

Golferen.no

Siste nyheter
Reisenytt
Utstyrsnytt
Instruksjon
Klubbnytt
Baner i Norge

Golferen nyhetsbrev

[wipajax: name=form2mail symid=newsletter]

RSS-strømmer:

(Hva er RSS? … fra Wikipedia)
Nyheter
Magasin
Reise
Instruksjon
Utstyr
Klubbnytt
Har du hørt…?

Golferen-boks på din side

Enkel Golferen-boks
Detaljert Golferen-boks
Bred Golferen-boks

Golferen.no

Papaya Media
Papaya design & marketing AS
Kruses gate 11
0263 Oslo

Redaksjonen

+47 920 25 820
tips@golferen.no

Marked

Margaret Kallevig
+47 907 58 101
margaret@papaya.no

Annonser

Jarle Hegge
+47 917 98 690
jarle@papaya.no

Annonseinformasjon


Golferen.no er medlem av

og følger de presseetiske plakatene

Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Jarle Hegge | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no


Golferen.no utgis av Papaya Media, en avdeling i Papaya design & marketing AS
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. 2004–2014 © Papaya design & marketing
Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten, Redaktørplakaten og Tekstreklameplakaten

.