Den nye presidenten topper golfredaksjonens vareopptelling

SE GOLFERENS NYTTÅRSRAKETTER: Vi presenterer de ti mest leste sakene på Golferen.no i 2015. Og det er en kvinne som troner øverst. Foto: Flickr

Hvilke saker har norske golfere vært mest opptatt av i 2015? Valget av Marit Wiig som Norges første kvinnelige golfpresident topper listen foran en gjeng unge proer. Se topp-10!

(klikk på overskriftene for å lese sakene)

#1: Marit Wiigs tiltredelsestale på Golftinget 2015

Skjermdump Svensk Golf

BRED DEKNING: Presidentvalget på golftinget i november fikk oppmerksomhet også utenfor landets grenser. (Skjermdump fra Svensk Golf)

— Jeg vil prioritere klubbene og klubbenes økonomi, var hovedbudskapet da Marit Wiig talte som Norges, og Skandinavias, første kvinnelige golfpresident fra talerstolen på golftinget i november.

Wiig lovet å lytte til forventningene klubbene har  til NGF, og kunne presentere et styre som var historisk på flere områder.

I tillegg til å være det første golfstyret som ble ledet av en kvinne, var det nyvalgte styret tidenes yngste styre med en snittalder på 47 år.

2015-styret er også historisk som golfstyret med den laveste gjennomsnittlige handicapen noen gang: 10,6.

Begivenheten ble ikke bare årets mest leste sak på Golferen.no, men fikk også oppmerksomhet utenfor landets grenser. Blant annet i Svensk Golf (se bilde).

 

#2 Pro-studentene som lover å gjøre deg til en bedre golfer

Golfstudentene ved Høgskolen i Hedmark strutter av selvtillit. Så mye faktisk at saken der de lover å gjøre deg til en bedre golfer, bare du blir med dem på tur, ble årets nest mest leste.

 

#3 Friskmelding fra Espen Kofstad

Norske golfere som blir bedre, og gjør det bedre, er alltid hyggelig lesning. Saken om at Espen Kofstad gikk videre til Q-School-finalen ble derfor den tredje mest leste i 2015.

 

#4 Tages 61-runde i Marbella

Da Eirik Tage Johansen klinte til med elleve under par, 61, i turnering på geckotouren var det mange som sperret opp øynene da han fortalte Golferen.no at han hadde peilet seg inn på 13 under par, 59.

 

#5 Åge Wedøes hjertesukk over manglende offentlig støtte til golf

Mørk-leder Åge Wedøe er en mann ikke bare med mange meninger, men også med meningers mot. Da han i Golferens spalter uttalte at golf må få offentlig støtte til driften, vekket han mange klubbledere.

 

#6 NRK-Smæsj vier et program til golf

Linda Eide er en morsom programleder, og trakk mange seere til sitt program om golf i NRK-serien Smæsj. Det var tidenes golfreklame på statskanalen. Og også et hyggelig gjensyn med norgesvennen Malcolm Campbell.

 

#7 Far og datter vant Norges største turnering

Thomas Vermund og datter Tiril fra Atlungstad Golfklubb var suverene i Nordea Pairs-finalen på Evje Golfpark. Og saken om prestasjonen deres suveren på vår Topp-10-liste.

#8 Klubbmester-oversikten lesermagnet

Golferens oversikt og klubbmestere er en gjenganger, og har vært en suksess siden den første gang ble publisert i 2004. Men det tok 11 år før oversikten suste inn i Topp-10 over Golf-Norges mest leste saker.

 

# 9 Reitangruppen blir NGF-sponsor

Det er sjelden nyheter om inngåtte sponsoravtaler blir kioskveltere. Men når den nye NGF-sponsoren er Norges største kioskeier vekker det interesse i Golf-Norge. Stor interesse.

 

 10# Interessekonflikt i NGF-styret

Før tinget fikk det nå avgåtte golfstyret så hatten passet, og vel så det, for blanding av kortene, flere hatter og stol på begge sider av bordet i forbindelse med opprettelsen av det hittil begrenset vellykkede medieselskapet Norsk Golf AS.

Saken om Kontrollkomiteens kritikk ble derfor årets tiende mest leste.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen og Elias Bertheussen ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.