Med to hull igjen av Marbella Club Golf Resort i Sør-Spania lå Eirik Tage Johansen ti under par, likt med hans hittil beste runde i karrieren.

— Etter birdien på hull 16 ville jeg gjerne avslutte med birdie-eagle, svarer Tage når Golferen.no spør han om 59 var i hans tanker.

— Ja det var det, jeg tenkte på en 59-runde da, medgir han om runden som ble karrierebeste med elleve under par, 61, og førte ham fra tolvte- til andreplass med -11, seks slag bak suverene Carlos Rodiles fra Spania.

— Jeg chippet kort i linjen (for birdie) på hull 17, og hadde chip og put for birdie på hull 17, forteller han om de to siste forsøkene på å komme under 60 slag.

Spilt bra hele uken

— Jeg har spilt bra hele uken her nede, men fikk det ikke ut i to første rundene. Men jeg visste jeg hadde en lav runde i kroppen, forteller siddisen.

Og lav runde ble det til gangs, bare se på scorekortet under!

Artikkelen fortsetter under bildet.

Eirik Tage Johansens 61-runde

Fem birdier på de første ni hullene, så fire birdier pluss en eagle på de siste ni gir 11 under par for dagen og for turneringen.

— Innspillene satt utrolig bra, jeg tror ikke jeg hadde en eneste putt lenger enn fem meter, forteller Tage.

Nå skal 33-åringen holde seg på Gecko Tour fram til challengetouren starter i april.

— Ja, jeg trenger jo å betale regningene mine, flirer Tage. Som denne uken fikk 9250 kroner (1000 euro) til hjelp på husholdningsbudsjettet.

Se også: Resultater fra Marbella


 

Runde 2: Avanserte til delt 12.-plass før siste runde

Turneringen spilles på Marbella Club Golf Resort i Sør-Spania, og avsluttes torsdag.

Én under par 71-runden gir ham par totalt, fem slag bak andreplassen og hele 16 slag bak den suverene lederen Carlos Rodiles fra Spania.

 


Runde 1: Delt 18.-plass etter første runde

Eirik Tage Johansen hadde tre birdier og fire bogeyer for én over par, 73, og starter den andre av de tre rundene klokken 9.30 onsdag.

Marbella Club Golf Resort-turneringen er Johansens første, med den fjerde på Gecko Tour siden 2015/16-sesongen startet i oktober.

Spanjolen Carlos Rodiles leder med to slag på -8.