Espen Kofstad gikk videre i europatour-kvaliken, og er klar for Q-School-finalen. Men den viktigste erfaringen var at kroppen tåler en full turnering igjen.

Før andresteget av europatourens Q-School finale var Espen Kofstad mest opptatt av å finne ut om ryggen er så restituert at den tåler en hel turnering igjen. Den bekreftelsen fikk Losby-spilleren i Castillion mandag.

— Ja, kroppen er fin, bekrefter 28-åringen til Golferen.no etter tre under par 69-runden mandag. Den resulterte i -13 totalt, delt 14.-plass og avansement til finalen med ett slags margin.

Kan bare forbedre rankingen

Egentlig hadde ikke Kofstad behøvd å spille de to siste stegene av Q-School. Medisinsk fritak gjør at han uansett har europatour-ranking for 2016.

Imidlertid er nordmannens ranking lavere enn de som får kortet via Q-School. Høyere ranking gir plass i flere turneringer, og for Kofstad er Q-School ren bonus.

Les også: Q-School blir ren bonus

I tillegg håper han også å få bekreftelsen på at han er klar for hektisk turneringsspill igjen. De fire rundene på Panoramica-banen tyder på det. Og han er optimistisk med tanke på finalen på PGA Catalunya 14. til 19. november.

— Hvile noe dager nå, så går det nok fint, mener hovedpersonen selv.

Resten røk ut

I Tarragona var Eirik Tage Johansen to slag fra å gå videre til PGA Catalunya med -6 etter 69-71-68-70 på Lumine-banen.

På El Saler i Valencia gikk kvalikgrensen ved -3. Her endte Kristian Krogh på +10 etter 76-77-73-72 og Jason Kelly på +14 etter 80-71-77-74.

Se også:

Resultater fra Lumine

Resultater fra Panoramica

Resultater fra El Saler


 

Runde 3: Kofstad må avslutte med tungen rett i munnen

Med én runde igjen av  europatour-kvalikens andresteg i Spania er Espen Kofstad ett slag foran skjema for å gå videre. Det blir en spennende mandag!

En runde på to under par, 70, gav et fall på fire plasseringer på søndagens tredjerunde på Panoramica-banen for Espen Kofstad. Og han kan takke birdie-birdie-avslutning at han går inn i finalerunden på riktig side av streken.

Totalt inneholdt scorekortet fem birder, tre bogeyer og resten par, og med -10 totalt deler han 14.-plassen blant de anslåtte 18 som får bli med til finalekvaliken på PGA Cataluya neste uke.

Håpet lever for Tage

Det er håp i hengende snøre. Som for Eirik Tage Johansen i klartekst betyr at han fortsatt har tre slag å ta inn på feltet mandag etter sin glimrende tre under par 68-runde på Lumine-banen søndag.

Siddisen hadde fem birdier og to bogeyer. Han har -5 totalt, mens de 18 beste og like går ved -8.

Kristian Krogh hadde én over par, 73, for +10 og delt 63 på El Saler, Jason Kelly fem over par, 77, for +12 og delt 66.

 


 

Runde 2: Kofstad holder koken i andresteget

Halvveis i andresteget av europatour-kvaliken i Spania er det Espen Kofstad vi må sette vår lit til. Eirik Tage Johansen har også en mulighet til å gå videre.

Med fem birdier og resten par avanserte Espen Kofstad 19 plasseringer og inn i topp-10 i sin kvalikturnering på Panoramica-banen i Castillon.

Med -8 er Losby-spilleren på tiendeplass, seks slag bak den ledende amatøren Sam Fernandez fra Spania.

Tage fire slag etter skjema

For Eirik Tage Johansen ble det en runde på par etter to hver av birdie og bogey på Lumine-banen i Tarragona, der -2 sammenlagt gir delt 40.-plass. Sikker grunn for å gå videre er -6 halvveis.

Våre to spillere på El Saler er dessverre hektet av allerede, ser det ut til. Jason Kelly har +7 på delt 65.-plass etter 80-71, Kristian Krogh +9 på delt 67.-plass etter 76-77.

Grensen for avansement fra El Saler går ved -2 etter to runder.

 


Runde 1: Blandet start for de norske i andresteget

Espen Kofstad og Eirik Tage Johansen har mest å glede seg over blant de norske etter første runde av andresteget av europatour-kvaliken i Spania.

Espen Kofstad åpnet med tre under par, 69, på Panoramica-banen i Castellon mellom Barcelona og Valencia. Dette er banen som regnes som den enkleste av de tre banene som benyttes.

Lave scorer medfører at Kofstads 69-runde holder til delt 29.-plass, hele sju slag bak den spanske amatøren Sam Fernandez.

I Tarragona, noen mil lenger nord på kysten, har skotske Jack Docherty og engelske Matt Waalace teten på -5, tre slag foran Eirik Tage Johansen på delt 26.-plass.

I Valencia fikk Kristian Krogh og Jason Kelly litt mer å slite med. De to endte på henholdsvis +4 og +8, som gir delt 61.-plass for Krogh og 71.-plass for Kelly.

Sistnevnte fikk dessverre en lei oppladning, og kom sent fram til El Saler grunnet dødsfall i den nære familien.

Gjelder å bli topp-18

Rundt en fjerdedel  av spillerne går videre til selve Q-School, finalen som spilles over 90 hull på PGA Catalunya Resort nord for Barcelona 14. til 19. november.

I alle tre turneringene består feltet av 72 spillere. Som altså betyr at det gjelder å bli topp-18 for å gå videre.

 


Før turneringen: Fire nordmenn slår ut i andresteget

Fredag starter Eirik Tage Johansen, Espen Kofstad, Kristian Krogh og Jason Kelly i andresteget av europatour-kvaliken på tre forskjellige baner i Spania.

Nestoren blant våre fire europatour-kandidater, Eirik Tage Johansen, er blitt tildelt plass i turneringen som spilles på Lumine Golf i Tarragona, en bane han kjenner godt fra tidligere.

— Jo da, alt er vel før start, forteller Tage, som slår ut klokken 9.00 fredag til Golferen.no.

— Jeg har to bein og to armer, og treffer ballen med den flate delen av kølla, fleiper han, og legger til, med et glis:

— Før start er det skopussen som står høyest på prioriteringslisten.

Lett bane for Kofstad

Espen Kofstad er blitt tildelt Panoramica-banen i Castellon noen mil lenger sør på den spanske østkysten. Det er en bane som er kjent for å være ganske lett, noe som nødvendigvis ikke er en fordel.

— Jeg hadde flaks i fjor, som da fikk tildelt El Saler, mener Kofstad, om den noe mer krevende banen i Valencia.

Før start på Panoramica fredag er han preget av nøktern optimisme.

— Jeg er her i hvert fall, så det er okei. Jeg har trent pent og solig med Team Norway og spillet føles greit, svarer han på spørsmålet om alt fungerer som det skal.

— Det er en helt okei bane. Lite rough, mye greener, som ikke er for raske. Den gir oss mange sjanser, så vi kan forvente bra scoring her, mener Kofstad, som slår ut klokken 10.15.

To mann på El Saler

Jason Kelly og Kristian Krogh er tildelt plass i feltet på El Saler i Valencia. Det er en bane som ligger helt ut mot havet, og der vinden alltid er en faktor. Kelly slår ut klokken 8.50, Krogh klokken 9.40.

For alle fire gjelder det å ende i den øverste fjerdedelen av feltet etter fjerde runde på mandag. Da venter i så fall finalesteget over seks runder på PGA Catalunya 14. til 19. november.

1 thought on “Kofstad videre, kroppen fungerer fint

Comments are closed.