Foto: Privat

Se nøye på disse sju, unge proene. De er pro-studenter fra Høyskolen i Hedmark, og skal ta sin eksamen på PGAs golfskole i Spania. Du kan bli med som elev.

— Hovedfokuset ligger i å få gjort spillerne bedre samtidig som det blir sosialt og gøy, lover Eirik Gulbrandsen, pressetalsmann for de sju pro-studentene, som altså skal avlegge eksamen med ekte elever på Novo Sancti Petri-banen på Costa de la Luz i Spania til vinteren.

— Turen er en eksamenstur for oss som er studenter. Målet er at vi skal ha ti spillere per golf-student, så totalt ønsker vi 70 personer med på tur, fortsetter Moss og Rygge-medlemmet.

—  De som blir med kan forvente seg en uke med mye golf, både spill og trening. Området vi skal være på har to 18-hullsbaner, pluss et stort treningsområde som vi kommer til å benytte. Fokuset kommer til å være på hver enkelt sin golf, men vi ønsker en tur som blir sosial, og som deltakerne kan tenke tilbake på, sier Gulbrandsen videre.

 Alle kan være med

Det har ikke noe å si hvilket golfnivå elevene er på. PGAs golfskole er tilrettelagt for at alle golfere skal få utbytte av den, uansett handicap.

— Vi ser frem til at alle stiller opp med et smil om munnen, og med viljen til å både trene og spille mye golf, svarer Gulbrandsen på spørsmålet om hvilke krav som stilles til elevene som skal trenes av de sju unge høyskole-proene.

I tillegg til Gulbrandsen selv består gruppen av Gaute Almli Steiro fra Elverum GK, Sivert Sende Skotvold, Steinkjer GK, Marie N. Høgmoen, Drøbak GK, Mats-Jøran Øie Barlien, Namdal GK, Jørgen Sevilhaug, Kristiansand GK og Christoffer N. Arntsen, Nes GK 09.

I tillegg kommer trenerutviklingansvarlig Anders Thelberg i NGF, PGA-leder Trond Baardseng og tourspiller Dennis den Roover til å være med som veiledere.

Les mer: PGAs golfskole 2016