Thomas og Tiril Vermund fra Atlungstad Golfklubb på Hamar var helt suverene, og vant Nordea Pairs-finalen på Evje Golfpark med tre poengs margin til sølvvinnerne fra Grønmo Golfklubb.

De fleste tilstedeværende på Moss og Rygge GKs bane Evje Golfpark lot seg både imponere og sjarmere av far Thomas og datter Tiril Vermund i Norgesfinalen av Nordea Pairs lørdag.

Blant dem Marianne Skarpnord, som hadde «beat the pro» på hull 14 denne dagen. Det var ikke mange av de 112 deltakerne som kunne gå av 14. green med europatourspillerens skalp i lomma.

Blant dem som klarte det var nettopp tiendeklassingen fra Steinerskolen i Hedmark, Tiril Vermund, som har spilt golf i sju år, altså halve livet.

— Men det har vært noe stopp og start underveis, hun har ikke spilt hele tiden, kan pappa Thomas avsløre. Mens Tiril på sin side gjør det klart at etter å ha både slått Marianne Skarpnord og tatt sin første turneringsseier, så blir det absolutt mer golf framover.

Med 48, stablefordpoeng, fra handicap 13,1 for far og 32,7 for Tiril, ble det seier med tre slag over duoen Rune Bjørnson og Ronny Skarpsno fra Grønmo GK. Jostein Kvaløy og Steve R. R. Andersen fra Nordvegen GK tok tredjeplassen med 44 poeng.

Rekorddeltakelse

Årets utgave av Nordea Pairs var den 14. i rekken, og samlet rekorddeltakelse. 127 klubber gjennomførte kvalifisering, med totalt 3800 spillere. 112 av de var samlet i form av 56 tomannslag fra 55 klubber på Moss og Rygge GK.

Hjemmelaget hadde to lag med i finalen i kraft av å være regjerende mester når det gjelder å ha flest med i klubbkvalifiseringen. Den posisjonen kunne ingen fravriste Østfold-klubben, og i år som i fjor vanket det en sjekk på 10.000 kroner fra Nordea for prestasjonen.

Også Nærøysund GK fikk en sjekk på 10.000 kroner for å være klubben som hadde størst andel medlemmer med i klubbkvalifiseringen med hele 25,9 prosent, altså hvert fjerde medlem i Helgelands-klubben.

Se også: Resultater fra Nordea Pairs