Foto: Pixabay

Det er på tide å oppsummere hvilke saker som har påvirket oss golfere mest i året som har gått. Som alltid har generelle golfnyheter og artikler om eget spill størst appell blant leserne.

Listen over de viktigste og mest leste sakene i golfens norske nyhetsbilde for 2017 preges av hendelser som spenner fra profilerte spilleres come-back til årets meget omtalte skandale rundt nyskapningen NM Match.

Men ikke uten at videoer om instruksjon og artikler om reglene og deres forståelse blander seg inn i kampen om å vekke mest interesse blant leserene.

Mest lest i golfens nyhetsbilde

Du kan lese sakene ved å klikke på headingene.

1) Det enkle trikset som gir deg lengre driver uten å trene mer

Tenk deg en måte å slå lengre driver som er så enkel å lære at du streng tatt ikke behøver å trene noe særlig på det før du står klar ved første tee.

Videoen der headpro Jørgen Hillås ved Moss & Rygge GK avslører hemmeligheten ble årets mest sette på Golferen, og saken ble den mest leste. Se videoen under, så er du forberedt til neste sesong snart er i gang.

(Saken fortsetter under videoen)

2) Stort engasjement rundt de nye reglene for hva du kan kan gjøre på greenen

1. januar 2019 innfører R&A og USGA neste revisjon av golfreglene. Allerede nå er det stor interesse for de nye reglene fra verdens golfere.

Særlig gjelder det de endringene som har med spillet på greenene å gjøre. Selv om endringene først trer i kraft som regel om et drøyt år, innføres en del av dem som generell lokal regel allerede fra 1. januar 2018.

3) NM Match: Åpent og ærlig brev til NGF

Også i 2017 stod gjennomføringen av et NM-arrangement i hovedfokus i golfens nyhetsbilde. Golfmamma Janiche Henden skrev et engasjert, åpent brev til golfforbundet etter at NM-arrangementet i Drammen endte i fullstendig kaos.

Brevet fikk enorm oppmerksomhet, og saken bølget fram og tilbake med endringer av resultatene og diskusjoner fra juli til oktober. En oppsummering av de viktigste hendelsene finner du på denne linken.

4) De mentale feilene som ødelegger scoren din

Du vet hvor fort konsentrasjonen kan glippe når du er ute på golfbanen. Og du vet også, formodentlig av smertelig erfaring, hva konsekvensene blir.

Artikkelen om hvordan du tenker riktigere ute på banen, og scorer bedre, havnet i toppen blant de mest leste i 2017.

Å bruke noen minutter på en kjapp repetisjon av de sju mentale sperrene du bør forsøke å overvinne når du er ute og spiller, kan være vel anvendt tid før 2018-sesongen.

5) Den utrolige hendelsen på greenen

Etter å ha studert putten ved å gå fram til hullet, og så tilbake til ballen, slo spilleren til ballen. Resultatet ble utrolig. Og at det ble fanget på video kanskje enda mer utrolig.

Tusener av Golferen-lesere har allerede sett den. Du kan se den her.

(Saken fortsetter under videoen)

Flere saker i golfens nyhetsbilde

Blant andre saker som engasjerte Golferens lesere i 2017 kommer vi ikke utenom den historiske prestasjonen til våre kvinnelige proffer i LETs kvalik til europatouren i desember.

Blant de sju som kom til finalen, fikk hele fire norske jenter fulle spillerettigheter for LET i 2018, mens én fikk en begrenset kategori. Det betyr at hele åtte norske kvinner har fullt tourkort på europatouren i 2018.

Fra tourens verden fikk det også stor oppmerksomhet at Henrik Bjørnstad har bestemt seg for å gjøre comeback etter sju år. Han gir seg selv tre år på å komme tilbake til europatouren, avslørte han i august.

På den internasjonale arenaen fikk nyheten om Tiger Woods retur til turneringsgolf sju måneder etter siste ryggoperasjon lesernes oppmerksomhet. Niendeplassen i comeback-turneringen fikk mange til til å juble.

Vi sier takk for det gamle, og ønsker deg et Godt Nytt År!

Noen begivenheter du savner i oversikten over golfens nyhetsbilde 2017? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under saken eller på Golferens Facebook-side.