Foto: Pixabay

Den tidligere verdensenere gjør sitt comeback i sin egen invitasjonsturnering Hero World Challenge på Bahamas i månedsskiftet november-desember. SE VIDEO

Tiger Woods forteller at han vil gjøre comeback på PGA Tour i den 18 mann store turneringen på Bahamas 30. november til 3. desember.

Etter ni måneders rekreasjon fra sin siste ryggoperasjon forteller Woods nyheten på Twitter om at han og Daniel Berger vil fylle ut feltet.

— Jeg vil takke komiteen på 1 for for å ta ut meg selv og Daniel Berger for å spille i årets Hero World Challenge, uttaler Woods spøkefullt på sin Twitter-konto.

19 starter på PGA Tour siden 2013

Selv med fem seiere på PGA Tour i 2013 har Woods bare spilt 19 turneringer siden da, forteller tourens nettsted.

Siste turnering var Farmers Insurance Open i januar 2017, der han misset cutten etter 76-72. I april gjennomgikk han sin fjerde ryggoperasjon på tre år.

— Jeg gleder meg til å komme tilbake til konkurransegolf i Hero World Challenge … Jeg vil takke Pawan Munjal og Hero MotoCorp for deres fortsatte støtte til denne turneringen og min (veldedige) organisasjon. Jeg vil også takke fansen for deres fulle støtte under i skadeperioden, sier Woods. 

på PGA Tour

 

Avslørte comeback-planer under Presidents Cup

Woods, som fyller 42 i desember, var assistent til USAs lagkaptein Steve Stricker i Presidents Cup i høst. Her ble den 14 ganger majorvinneren spurt om hvorfor det var viktig for ham å komme tilbake til turneringsgolf.

— Jeg synes det er morsomt(å spille turnering). Du vet, jeg har spilt golfturneringer siden jeg var fire år gammel. Fra pitch, putt og drive til å delta i majorturneringer, har det alltid vært morsomt for meg. 

Woods har regelmessig oppdatert om sin langsomme fremgang. Han har deltatt i putte-konkurranser med blant andre Rickie Fowler og Justin Thomas, og har fortalt at han sover bedre og  ikke lenger har strålesmerter ned i bena.

I forrige uke la han ut en slow-motion-video av seg selv under utførelsen av sitt stinger-slag,  et av hans gamle varemerker.

— Etter åtte operasjoner vet jeg ikke hva 100 prosent betyr. Men jeg prøver å komme så nært som mulig det nummeret, ja. Men som sagt så tar vi bare ett steg om gangen. Det er en prosess, og jeg har ingen hast, sa Woods under Presidents Cup.