Foto: Tristan Jones

Det ble dramatisk spennende da Karoline Lund, Marita Engzelius, Celine Borge og Madelene Stavnar gikk videre til europatouren etter finalerunden i marokkanske Marrakech.

Årets LET Q-School ble historisk for Norge da fire av sju spillere i finaleturneringen sikret europatourkortet etter at 90 hull var spilt i Marrakech.

Det er en historisk prestasjon. Og betyr at hele åtte norske spillere har fulle spillerettigheter på Ladies European Tour i 2018.

I tillegg til de fire kortene Karoline Lund, Marita Engzelius, Madelene Stavnar og Cecilie Borge tok i Marokko har Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud, Caroline Martens og Suzann Pettersen allerede sikret sine spillerettigheter.

Som ytterligere bonus får Mariell Bruun en begrenset spillekategori etter sin 37.- plass i LET Q-School.

Karoline Lund med eagle i omspill

Europatourkortene fordeles etter plassering, og det gjelder å få det beste kortet. Det måtte omspill til for å avgjøre femteplassen, om det femte beste kortet i kategori 5b.

Og det med to norske jenter involvert. Karoline Lund avgjorde med eagle på det femte omspillshullet for å overvinne Marita Engzelius.

Oslospilleren endte da med det sjette beste kortet, foran Nina Pegova fra Russland og Silvia Banon fra Spania.

Til Norsk Golf karakteriserer Karoline Lund prestasjonen som «litt over forventning» :

– Jeg dro egentlig hit til Marokko med lave skuldre, bare for å spille golf. Jeg tenkte på det som en helt vanlig turnering. Det er den beste turnering jeg har spilt hittil i år, og det var veldig bra at det gode spillet kom ut akkurat nå.

Også Madelene Stavnar og Celine Borge måtte i omspill, der seks jenter konkurrerte om to europatourkort. Nok en gang kom de to norske best ut av bataljen, med Stavnar foran Borge.

Se også: Resultater fra Marrakech


Runde 4. To topp-10, to rundt topp-25

Med normalt spill uten høye skuldre i siste runde i LET Q-School bør oslsospilleren Engzelius og losbyamatøren Lund greit sikre seg europatourkortet på Palmgolf-banen onsdag.

Med -7 ligger duoen tre slag foran topp-25. Mens de to vestfoldspillerne Madelene Stavnar og amatøren Celine Borge har ett slag for mye før siste runde med -3.

Vi gjetter at minst én av de sistnevnte klarer europatourkortet. Men håper vi står igjen med at fire jenter sikrer avansement fra LET Q-School i år.

For Mariell Bruun blir det en større oppgave. Larvikspilleren har +1 på delt 51.-plass, topp-25 går ved -4 før siste runde.

LET Q-School ledes fortsatt av Casey Danielsson. Med -12 er den amerikanske jenta to slag foran den franske amatøren Manon Molle.

Se også: Livescoring fra Marrakech


Runde 3: Tre norske topp-10

Det ligger an til stor spenning de to siste dagene av LET Q-School PalmGolf Ourika og Amelkis Golf Club i Marokko.

For selv om Karoline Lund, Marita Engzelius og Celine Borge er i topp-10 etter tre runder har de ikke mer enn henholdsvis fire, tre og to slag å gå på til topp-25.

Som er plasseringen det gjelder å være innenfor når siste putt er senket på marokkansk jord for denne gang onsdag.

Alle de tre norske i toppkampen hadde runder under par mandag med Marita Engzelius som den beste med fem under par, 67. Som ga et hopp på 30 plasseringer til delt sjuendeplass på -6.

Karoline Lund holder stand som vår beste spiller med  delt tredjeplass med -7 etter sin 69-runde. Mens Celine Borge hadde 71-runde nummer to på rad, som gir -5 og delt niendeplass.

LET Q-School

LET Q-School

Madelene må under par

Madelene Stavnar har hatt tre runder på 72 slag og par. Som er delt 44.-plass, tre slag bak resultatet som lar henne beholde europatourkortet også i 2018.

Mariell Bruun er delt 53 med +1 etter en to over par 74-runde mandag. Rachel Raastad hadde en runde på par, som gir henne delt 90.-plass med +8. Stina Resen er på delt 101.-plass med +11 etter sin 74-runde.

Etter tirsdagens runde settes det cut ved de 60 beste, og like, som får spille onsdagens finalerunde. Spillerne som klarer cutten er garantert en begrenset kategori (9b) på neste sesongs europatour.

LET Q-School ledes fortsatt av Casey Danielsson. Med -12 er den amerikanske jenta to slag foran amatøren Julia Engström fra Sverige.

 


Runde 2: Norske amatører skinner

Karoline Lund fra Losby GK og Celine Borge fra Vestfold GK har åpnet LET Q-School forrykende.

Søndag var så definitivt førstnevntes dag med fem under par, 67, etter syv birdier og to bogeyer på Palmgolf-banen.

Med det føk Losbyspilleren hele 46 plasseringer oppover resultatlisten til delt niendeplass med -4. En plassering hun deler med amatørkollega Celine Borge, som hadde én under par, 71, også det på Palmgolf.

Casey Danielsson fra USA leder på -11, ett slag foran den svenske amatøren Julia Engstrøm.

LET Q-School

Fem utenfor topp-25 i LET Q-School

De øvrige fem norske i feltet i Marrakech befinner seg på feil side av grensen. De 25 beste, og like, i LET Q-School vil få fulle spillerettigheter på europatouren kommende sesong.

Marita Engzelius fra Oslo GK og Mariell Bruun fra Larvik GK er imidlertid bare ett slag bak på delt 30.-plass med -1 etter at begge spilte Amelkis-banen på par søndag.

Madelene Stavnar hadde også en parrunde. Hun spilte Palm-banen, og ligger på delt 38.-plass med par, to slag bak topp-25.

For Rachel Raastad fra Kjekstad GK og Stina Resen fra Oslo GK er veien betydelig lengre med henholdsvis +8 på delt 96.-plass etter en 74-runde og +9 på delt 99.-plass etter tre over par, 75, søndag.

 


Runde 1: Sterk åpning i LET Q-School av Celine Borge

Amatøren Celine Borge åpnet LET Q-School med en runde på tre under par, 69. Som gir delt åttendeplass, tre slag bak lederen Luisa Dittrich fra Tyskland.

Også Mariell Bruun og Marita Engzelius kan si seg fornøyd med første runde. Begge kom inn på én under par, 71, og er med i beitet som deler 23.-plassen.

Madelene Stavnar følger ett slag etter, altså på par, på delt 40.-plass.  Amatøren Karoline Lund er delt 55 med +1.

Rachel Raastad og Stina Resen måtte opp i seks over par, 76, som gir delt 100.-plass.

Topp-25, og like, etter de fem rundene i LET Q-School får fulle spillerettigheter i kategori 17 på neste års Ladies European Tour.

 

LET Q-School