Stort engasjement fra golfere om nye 2019 greenregler

NYE GOLFREGLER: Fra 1. januar 2019 forslås det en rekke endringer i golfreglene. Engasjementet rundt dem, ikke minst hva du har lov til å gjøre på greenene, er stort. Her er det Caroline Martens som rettledes av dommeren i en europaturnering. Foto: LET

Neste revisjon av golfreglene gjennomføres fra 1. januar 2019. Allerede nå er det stor interesse for de nye reglene fra verdens golfere. Særlig om de som har med spillet på greenene å gjøre. SE VIDEO

Nye greenregler har så langt vært det heteste temaet i de globale tilbakemeldingene rundt moderniseringsprosessen av golfreglene, fra 2019 forteller Royal & Ancient Golf Club i St Andrews.

Uten å ha bedt spesifikt om å få tilbakemeldinger på forslaget til endringer fra 1. januar 2019, mottok regelkomiteene i R&A og USGA så å si over natten flere enn 22.000 svar fra golfere i 102 land.

R&As regelsjef David Rickman forteller at golferne ikke bare har vært opptatt av nye greenregler i sine online tilbakemeldinger. Altså hva det blir lov og ikke lov å gjøre på greenene

Flest kommentarer til nye greenregler

Rickman forteller at tilbakemeldingen generelt har vært «entusiastiske over omfanget og retningen til de generelle (regel)endringene». Spesielt når det gjelder Tempo i spillet-forbedringer, fjerning av straff og mer strømlinjeformede prosedyrer.

— Vi fikk flest tilbakemeldinger på de foreslåtte endringene for spillet på greenene. For eksempel å kunne putte med flaggstangen i hullet, reparere spike-merker og at straffen for å flytte ballen ved et uhell fjernes.

Også andre forslag til endringer har gitt et betydelig antall tilbakemeldinger på. Blant annet opprettelsen av «straffeområder»,  som skal utvide adgangen til fritak fra vannhinder, eliminere straff for å bevege løse naturgjenstander og å grunne køllen i et hinder.

Også de nye prosedyrene for dropping, inkludert størrelsen på droppesonene, var et hett emne.

— Det er gledelig å se at så mange mennesker fra forskjellige deler av verden har benyttet anledningen til å engasjere seg i prosessen med å modernisere reglene. Vi har fått innsiktsfulle kommentarer og forslag fra hele spekteret fra profesjonelle til amatører. Men det tar tid å vurdere tilbakemeldingene i detalj, sier Rickman.

Har du synspunkter på, eller innspill til, de foreslåtte regelendringene fra 2019? Bruk kommentarfeltet under eller gå inn på Golferens Facebook-side.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med ;ikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×