Stort engasjement fra golfere om nye 2019 greenregler

greenregler greenen Caroline Martens regel dommer regler

NYE GOLFREGLER: Fra 1. januar 2019 forslås det en rekke endringer i golfreglene. Engasjementet rundt dem, ikke minst hva du har lov til å gjøre på greenene, er stort. Her er det Caroline Martens som rettledes av dommeren i en europaturnering. Foto: LET

Neste revisjon av golfreglene gjennomføres fra 1. januar 2019. Allerede nå er det stor interesse for de nye reglene fra verdens golfere. Særlig om de som har med spillet på greenene å gjøre. SE VIDEO

Nye greenregler har så langt vært det heteste temaet i de globale tilbakemeldingene rundt moderniseringsprosessen av golfreglene, fra 2019 forteller Royal & Ancient Golf Club i St Andrews.

Uten å ha bedt spesifikt om å få tilbakemeldinger på forslaget til endringer fra 1. januar 2019, mottok regelkomiteene i R&A og USGA så å si over natten flere enn 22.000 svar fra golfere i 102 land.

R&As regelsjef David Rickman forteller at golferne ikke bare har vært opptatt av nye greenregler i sine online tilbakemeldinger. Altså hva det blir lov og ikke lov å gjøre på greenene

Flest kommentarer til nye greenregler

Rickman forteller at tilbakemeldingen generelt har vært «entusiastiske over omfanget og retningen til de generelle (regel)endringene». Spesielt når det gjelder Tempo i spillet-forbedringer, fjerning av straff og mer strømlinjeformede prosedyrer.

— Vi fikk flest tilbakemeldinger på de foreslåtte endringene for spillet på greenene. For eksempel å kunne putte med flaggstangen i hullet, reparere spike-merker og at straffen for å flytte ballen ved et uhell fjernes.

Også andre forslag til endringer har gitt et betydelig antall tilbakemeldinger på. Blant annet opprettelsen av «straffeområder»,  som skal utvide adgangen til fritak fra vannhinder, eliminere straff for å bevege løse naturgjenstander og å grunne køllen i et hinder.

Også de nye prosedyrene for dropping, inkludert størrelsen på droppesonene, var et hett emne.

— Det er gledelig å se at så mange mennesker fra forskjellige deler av verden har benyttet anledningen til å engasjere seg i prosessen med å modernisere reglene. Vi har fått innsiktsfulle kommentarer og forslag fra hele spekteret fra profesjonelle til amatører. Men det tar tid å vurdere tilbakemeldingene i detalj, sier Rickman.

Har du synspunkter på, eller innspill til, de foreslåtte regelendringene fra 2019? Bruk kommentarfeltet under eller gå inn på Golferens Facebook-side.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  European Tour: D+D ReL Czech Masters   med Kristoffer Reitan, Espen Kofstad og Kristian Krogh (14. – 17. august)
  Challenge Tour: ISPS Handa World Invitational Men Women   med Aksel Olsen (14. – 17. august)
  PGA Tour: BMW Championship   
  Korn Ferry Tour: Nationwide Children’s Hospital Championship  med   Kristoffer Ventura og Viktor Hovland og (14. – 17. august)
  Nordic League: Åhus KGK ProAm med seks nordmenn (15. – 17. august)
  Amatør: U.S. Amateur Championship med William Buhl (12. – 19. august)
  Symetra Tour: FireKeepers Casino Hotel Championship med Celine Borge  (16. – 18. august)
  LET Access Series: Bossey Ladies Championship med Rachel Raastad og Stina Resen  (14. – 16. august)
  Amatør: U.S. Amateur Championship med William Buhl (12. – 19. august)
  Junior: R&A Girls Amateur Championship med Mia Sandtorv Lussand  (15. – 17. august)

 • Youtube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Marked

  Margaret Kallevig

  +47 907 58 101

  margaret@papaya.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.