En desillusjonert Henrik Bjørnstad la opp i 2010. Nå har lysten kommet tilbake, og 38-åringen skal forsøke å komme seg tilbake til europatouren.

– Jeg har fått den barnslige følelsen tilbake. Men den kom litt uventet, sier Henrik Bjørnstad til VG, som mandag avslørte at tobarnsfaren har bestemt seg for å  gjøre comeback.

Bjørnstad forteller til avisen at det var golf med sønnene Beck (9) og Levi (6) i sommer som gjorde at han syntes golf var gøy igjen.

Bjørnstad trener time etter time på Miklagard, og avslører at han har meldt seg på kvaliken til europatouren. Som starter med førstesteget i september, der spillerne kan velge blant turneringer på ni forskjellige baner.

Husker du denne fra da han la opp i 2010? The Henrik Bjørnstad story

Bjørnstad spiller i Østerrike

Bjørnstad har meldt seg på kvalikturneringen på Ebreichsdorf-banen  i Østerrike 19.-22. september. Deretter venter eventuelt andresteget 3. til 6. november i Spania, og finalesteget 11. til 16. november på Lumine Golf, også det i Spania.

1500 spillere starter i europatourens Q-School, og de 25 beste etter turneringen på Lumine får det attraktive europatourkortet.

Det er med andre ord et meget trangt nåløye 38-åringen skal gjennom. Men er bare lysten tilstrekkelig stor, skal det ikke utelukkes at han klarer å gå gjennom alle tre stegene. Som han gjorde da han høsten 2005 kvalet inn til PGA-touren i 2006.

Etter en forrykende start med tiende- og tolvteplass i de første turneringene på PGA Tour gikk det noe tyngre etterhvert. Og som endte med at Bjørnstad la opp for andre gang fire år senere.

I 2006 var det golfforbundets daværende sportssjef, Jan Erik Aalbu, som vekket den sovende bjørn(stad)en og fikk han tilbake i trening etter at ha lagt opp i sesongen året før.

Også denne gangen har Aalbu regien på Bjørnstads comeback. Og så får vi håpe Bjørstad ikke har rett da undertegnende spurte ham hvorfor han la opp i 2010:

— Jeg var blitt så god som jeg kunne bli.

Stemmer utsagnet, kan comebacket bli en skuffelse. Stemmer det ikke, kan det bli akkurat det alle golfinteresserte nordmenn håper på …

 — Henrik er god til å slå og fortsatt like leken. Holder han seg skadefri og er topp motivert kan dette bli veldig bra, sier Jan Erik Aalbu i artikkelen i VG.