10. desember 2023 11:18

Foto: Norgescup/Facebook

NGF har tatt den massive kritikken fra NM Match ad notam, og lar resultatet fra forrige mandag være tellende også i herreklassen.

Daniel Øverås ble altså likevel norgesmester etter at Norges Golfforbund først annulerte det opprinnelige resultatet grunnet feil plassering av spillere i NM-sluttspillet.

Dermed blir resultatene fra NM Match tellende, med Daniel Øverås som norgesmester. Fredrik Ingul blir sølvvinner, mens bronsen går til Andreas Gjesteby.

I en pressemelding skriver NGF at de har gjort en samlet vurdering av NM-saken.

— Etter å ha kontaktet utøverne er det klart at kun et fåtall utøvere var innstilt på å spille NM Match på nytt. Flere uttrykte også sympati for Daniel Øverås som vant turneringen. Vi mener derfor at det mest riktige blir å la resultatet være tellende, sier generalsekretær Tor-Anders Hanssen i pressemeldingen.

Det fantes gode grunner til at NM Match skulle spilles om igjen. Men det fantes minst like gode grunner for at det ville bli feil med ny turnering 24. juli.

NGF hadde havnet i en klassisk Catch 22-situasjon: Uansett hva du velger å gjøre, blir det feil. Likevel er det klart at fornuften seiret til slutt. I den grad det var noen fornuft i noe av det som skjedde.

Gikk ut over flere enn Øverås

Det er vanskelig å si hvem annulleringen av NM-resultatet var verst for. For vinner Øverås var det tungt. For dem som feilaktig var blitt utelatt fra finalespillet var det også tungt.

Det var også tungt for turneringsleder Kay Roger Harlem, som etter turneringen fikk beskjed fra NGF om at han ikke kunne uttale seg. Dermed trodde mange at feilen var Harlems. Det var den ikke.

I en samtale med Golferen mens temperaturen var på det heteste rundt slutten av forrige uke, etterlot styreleder Jan Henrik Knudsen i Drammen GK liten tvil om arrangørklubben mente feilen helt og holdent hadde oppstått hos NGF.

— Det er ikke riktig at det var vår eller turneringsleders skyld at det gikk galt i NM Match. NGF har levert verktøyene som skulle brukes for å registrere resultatene. Vi var avhengig av at verktøyene holdt mål. Da de ikke gjorde det, måtte vi ta noen valg. Det kan være at noen av valgene våre var feil, men vi er avhengig av at det fortelles at Drammen Golfklubb har gjort en god jobb, slo Knudsen fast overfor Golferen i en telefonsamtale lørdag morgen.

At det var NGF flasketuten pekte på, var ikke Drammen GK alene om å mene. Også golfmamma Janiche Henden var klar i dette debattinnlegget på hvor hun mente skylden hørte hjemme.

Nå ser det ut som om Drammen fikk fullt gjennomslag for sine argumenter i tirsdagens møte med NGF.

—  I møtet fikk vi en god gjennomgang av klubbens opplevelse av arrangementet. Vi har forståelse for deres frustrasjon, og NGF må bare erkjenne at vi satte klubben i en svært vanskelig situasjon, sier Hanssen i pressemeldingen.

NGF sier også at de framover vil benytte Drammen GKs erfaring og kompetanse til å videreutvikle konseptet rundt  NM Match.

— Vi har i flere år vært en pådriver for et match-spill på øverste nivå i Norge, og som arrangør har vi skaffet oss god innsikt i hva som kreves, både av arrangør og av forbund. Vi har flere innspill som vil gjøre dette konseptet enda bedre for utøverne, samt enklere for arrangørklubb å håndtere, uttaler turneringsleder Hans Petter Nilsen i Drammen GK i den samme pressemeldingen.

Med konklusjonen etter tirsdagens møte har kritikerne fått fullt gjennomslag for sine synspunkter. Og det er også positivt at NGF har vært lydhør for kritikken.

Avgjørelsen kan også tolkes som et tegn på kursendring.

Fikk du lest Golferens kommentar 7. juli?  Ansvar er noe du tar, ikke noe du får

 

Kommentarer