Foto: Drammen GK

Tirsdag skal det være et møte mellom NGF og Drammen GK, som var arrangør av NM Match i forrige uke. Før møtet hagler det med rykter og beskyldninger. Les de viktigste her.

Rykter og beskyldninger svirrer i alle retninger etter at det på grunn av arrangørfeil ikke ble kåret noen Norgesmester match for herrer forrige mandag.

Golferen-redaksjonen har mottatt mengder av reaksjoner fra alle fasetter i Golf-Norge: Spillere, ledere, foreldre, arrangør, forbund, media, vanlige golfere og fra idrettsinteresserte land og strand rundt.

Påstandene har omfavnet et stort spekter. Som at det skal ha blitt begått innbrudd. Det påstås at kommende NM ikke vil bli arrangert. At spillere vil boikotte ved å «legge seg» dersom de må spille match på nytt mot den eller den spilleren.

Vi har gått gjennom ryktene ett for ett, og forsøkt å avdekke om det er sannhet i dem.

Rykter: Drammen GK vil trekke seg som vert for Lag-NM 21.-23. juli om ikke resultatene fra NM Match blir stående.

Bare rykter!

Drammen Golfklubb vurderer overhodet ikke å trekke seg som arrangør av Lag-NM.

— Vi har skrevet under på en kontrakt om å ha arrangementet. Å gå fra den kontrakten vil få altfor store konsekvenser for altfor mange, sier turneringsleder Hans Petter Nilsen til Golferen.

Rykter: Møte mellom Drammen GK og NGF tirsdag 11. juli

Sant!

Det er sant at det skal være et oppsummeringsmøte hos Norges Golfforbund tirsdag 11. juli. Men oppsigelse av Lag-NM er ikke en del av dette.

Derimot har vi fått signaler om at det forventes at NGF påtar seg skylden fordi verktøyet de leverte til utregning av resultatene ikke holdt mål. For klubben er det viktig at mistenksomhetens lys fjernes fra dem.

Rykter: Drammen GK vurderer å anmelde NGF for tyveri av papirer fra turneringskontoret

Bare rykter!

Golferen har snakket med personen som NGF ba om å plukke opp turneringspapirene hos Drammen GK. Han forteller at papirene (scorekortene) lå pent innpakket i proshopen, merket at de skulle hentes av NGF.

— Det kan jeg bekrefte. Og kategorisk avvise at vi ha vurdert noen politianmeldelse, sier turneringsleder Nilsen.

Rykter: Det er levert flere protester som ikke er behandlet

Uvisst!

Golferen kjenner til at flere har protestert. Etter det vi erfarer er færre protester behandlet enn det det hevdes er levert. Det kan skyldes at noen har protestert muntlig eller på andre måter som ikke er i henhold til regelverket.

Det jobbes med en prosess for å få klarhet dette, bekrefter kilder i NGF som ikke ønsker å bli sitert.

Rykter: Spillere vil legge seg i matcher når finalespillet gjennomføres på nytt

Kan være sant!

Finalerunden for herrer skal spilles på nytt på Drammen GK 24. juli med de 16 spillerne som egentlig var kvalifisert. Det har fått  spillere til å reagere.

Noen er ikke sikker på om de skal møte opp, mens enkelte er uvisse på hvor hardt de skal kjempe.

— Dersom jeg møter (nevner navnet på en spiller) skal jeg kjempe som en løve fram til 18. green. Kommer jeg så langt, legger jeg meg ned og gir matchen til ham, sier én spiller til Golferen.

Om han virkelig gjør det, er det sant. Og det er i alle fall sant at det er blitt sagt …