— I dag mistet vi en veldig spesiell kvinne, som berørte og forbedret så manges liv, sier John A. Solheim, Karsten og Louises yngste sønn og administrerende direktør og styreformann.

Louise Solheim var en beskjeden kvinne, som jobbet side om side med Karsten for å bygge Ping samtidig som hun oppdro en familie med fire barn.

Hun valgte å holde seg i bakgrunnen, og overlot søkelyset til Karsten. På bryllupsdagen lovet hun å sette Karsten og familiens ønsker foran sine egne. Hun gjorde det villig og uten å forvente anerkjennelse.

— Jeg ville definitivt ha det på denne måten, sa hun ofte.

— Vår mor foretrakk å jobbe bak kulissene, sier midterste sønn, Allan D. Solheim.

— Karstens arbeid med putter-design i garasjen begynte som en hobby, men det ble raskt til en blomstrende virksomhet. Fra begynnelsen tok min mor den administrative siden av virksomheten, slik at Karsten kunne fokusere på kølledesign. Hun ble velsignet med en utrolig hukommelse, som Karsten regelmessig stolte på. Enten det var å huske noen navn eller deler fra en hendelse, hadde hun alltid svaret. Sammen utgjorde de et fantastisk lag, som danner grunnlaget for Ping i dag. 

Louise navnga Ping Anser

Til tross for hennes ønske om å holde en lav profil, er hennes utallige bidrag høyt anerkjent i Pings historie. Hun er kreditert å ha kommet på navnet på den mest berømte putten i golf, Ping Anser, som har blitt brukt til å vinne mer enn 500 profesjonelle golf urneringer over hele verden.

Hennes rolle i å skape Solheim Cup i 1990 åpnet døren for å gjøre kvinners profesjonelle lag-golf til en verdensomspennende begivenhet, der spillerne konkurrerer om ære for Europa og USA.

Louise var født 6. juni 1918, i Spokane, Washington, som det eneste barnet til lærer og oppfinner John Louis Crozier, og hans kone, Nellie. Som dessverre døde av skarlagensfeber en måned etter fødselen til Louise.

Hun og Karsten møtte hverandre i 1936,  og ble gift samme året. Begge var dypt troende kristne, og aktive i kirken gjennom livet. Da hun gikk bort, var Louise medlem av Bethany Bible Church i Phoenix.