Louise Solheim, enken etter Karsten, har gått bort 99 år gammel

— I dag mistet vi en veldig spesiell kvinne, som berørte og forbedret så manges liv, sier John A. Solheim, Karsten og Louises yngste sønn og administrerende direktør og styreformann.

Louise Solheim var en beskjeden kvinne, som jobbet side om side med Karsten for å bygge Ping samtidig som hun oppdro en familie med fire barn.

Hun valgte å holde seg i bakgrunnen, og overlot søkelyset til Karsten. På bryllupsdagen lovet hun å sette Karsten og familiens ønsker foran sine egne. Hun gjorde det villig og uten å forvente anerkjennelse.

— Jeg ville definitivt ha det på denne måten, sa hun ofte.

— Vår mor foretrakk å jobbe bak kulissene, sier midterste sønn, Allan D. Solheim.

— Karstens arbeid med putter-design i garasjen begynte som en hobby, men det ble raskt til en blomstrende virksomhet. Fra begynnelsen tok min mor den administrative siden av virksomheten, slik at Karsten kunne fokusere på kølledesign. Hun ble velsignet med en utrolig hukommelse, som Karsten regelmessig stolte på. Enten det var å huske noen navn eller deler fra en hendelse, hadde hun alltid svaret. Sammen utgjorde de et fantastisk lag, som danner grunnlaget for Ping i dag. 

Louise navnga Ping Anser

Til tross for hennes ønske om å holde en lav profil, er hennes utallige bidrag høyt anerkjent i Pings historie. Hun er kreditert å ha kommet på navnet på den mest berømte putten i golf, Ping Anser, som har blitt brukt til å vinne mer enn 500 profesjonelle golf urneringer over hele verden.

Hennes rolle i å skape Solheim Cup i 1990 åpnet døren for å gjøre kvinners profesjonelle lag-golf til en verdensomspennende begivenhet, der spillerne konkurrerer om ære for Europa og USA.

Louise var født 6. juni 1918, i Spokane, Washington, som det eneste barnet til lærer og oppfinner John Louis Crozier, og hans kone, Nellie. Som dessverre døde av skarlagensfeber en måned etter fødselen til Louise.

Hun og Karsten møtte hverandre i 1936,  og ble gift samme året. Begge var dypt troende kristne, og aktive i kirken gjennom livet. Da hun gikk bort, var Louise medlem av Bethany Bible Church i Phoenix.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen og Elias Bertheussen ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.