Foto: Zoltan Cse/Unsplash

2020 har vært et bemerkelsesverdig år på godt og vondt. Nå ved årsskiftet har vi hentet fram de hyggeligste sakene og øyeblikkene, som vi alltid vil huske fra året som har vært så annerledes.

I Golferen-redaksjonens vareopptelling ser vi på golfåret med norske øyne. Og lar oss gledes oss over et år der høydepunktene har stått i kø! Bli med oss å gjenoppleve golfsesongen 2020!

Viktor Hovland tar sin og Norges første seier på PGA Tour

Før siste runde av Puerto Rico Open 20.-23, februar var Viktor Hovland i ledelsen alene med ett slag. Duellen mellom nordmannen og amerikaneren Josh Teater bød på ulidelig spenning, som ble utløst med tidenes første norske seier på PGA Tour.

Les saken: Norges første seier på PGA Tour


Ingen aprilspøk da Golf-Norge opphevet korona-stenging

Mange Golferen-lesere trodde nyheten vi presenterte formiddagen onsdag 1. april var Golferen-redaksjonens aprilspøk for året. Men neida: Helsedirektør Bjørn Guldvog fleipet ikke da han sa at det var tillat å spille golf igjen på norske golfbaner.

Les saken: Tillat med golfspill igjen


Venturas første Topp 10 på PGA Tour

Kristoffer Ventura hadde en forrykende start på 20/21-sesongen med delt syvendeplass i sesongpremieren Safeway Open i California 13. september.

Les saken: Ventura med Topp 10 og karrierebeste


Maiken slo til i europatour-finalen

Drammenspiller Maiken Bing Paulsen ventet til siste turnering i sin første sesong på europatouren med å ta karrierens første Topp 10-plassering med sin delte niendeplass på Guadalmina-banen i Sør-Spania.

Les saken: Maiken med karrierebeste i tourfinalen i Spania


Reitan med femteplass på europatouren

Den siste uken i oktober fikk oslospiller Kristoffer Reitan en etterlengtet opptur etter en krevende europatour-sesong. Femteplassen i Italian Open betød tangering av hans karrierebeste fra ISPS Handa World Super 6 Perth i Australia i 2019.

Les saken: Femteplass og tangert karrierebeste for Reitan


Kroghs solide challenge-sesong

Kristian Krogh fra Drammen GK gjorde en solid innsats gjennom årets korona-amputerte sesong på Challenge Tour med åttendeplass sammenlagt og i seierskampen i finaleturneringen.

Les saken: Seieren glapp på de tre siste hullene i challenge-finalen


Julie Hovland med collegeseier nummer to

I en ellers litt småslapp collegesesong sett med norske øyne tok 21 år gamle Julie Hovland fra Bergen sin andre individuelle collegeseier i Lady Red Wolves Classic i Midtvesten-staten Arkansas i oktober.

Les saken: Norsk collegeseier i Arkansas ved enda en Hovland


Viktor Hovland tok sin andre seier på PGA Tour

Julemånenden ga oss en tidlig julepresang da Viktor Hovland for andre gang i karrieren tok en seier på PGA Tour. Og også denne gangen sikret seieren ved å sette putten på turneringens siste hull.

Les saken: Hovland puttet hjem seieren på siste hull i Mexico


… og tok deretter likegodt sin første pallplass på europatouren

Uken etter seieren i Mayakoba Golf Classic i Playa del Carmen i Mexico dro Viktor til Dubai og finaleturneringen på European Tour. Og knallet til med sin første Topp 3 på europatouren.

Les saken: Hovland puttet hjem seieren på siste hull i Mexico

Golferen-redaksjonens
Golferen-redaksjonens 17. sesong nærmer seg slutten. Vi ønsker alle våre lesere en fortsatt Gledelig Jul og et Godt Nytt År! Foto :Sheri Hooley/Unsplash