Nykommeren Maiken Bing Paulsen avsluttet sterkt, og ble beste norske på delt niendeplass i europatourens finaleturnering Andalucia Open de Espana i Marbella. Marianne Skarpnord hadde enda sterkere sisterunde, med dagens neste beste score, og avanserte ni plasseringer.

Maiken Bing Paulsen hadde en strålende finaledag i tourfinalen i Spania da hun gjentok lørdagens sterke tre under par 69-runde på Guadalminas mesterskapsbane, South Course.

tourfinalen i Spania

23-åringen fra Drammen spilte seg inn på europatouren i LETs Q-School på La Manga i januar, og er strålende fornøyd med det første året på det høyeste nivået i Europa, forteller hun til Golferen.no:

Debutsesongen min har vært utrolig spennende, gøyal og utfordrende. Det er mange grunner til at jeg har hatt en god start på LET: Fra uerstattelig caddie, super trener, støtteapparat i ryggen og ikke minst det å nyte reisen. i både nedturer, som sisteplassen for et par uker siden, og i oppturer som niendeplassen i dag. Det er flust med situasjoner og følelser som gir gode erfaringer uavhengig av resultat, så jeg koser meg så mye som mulig mens jeg suger til meg kunnskap. Jeg har helt klart fått blod på tann og gleder meg masse til neste års sesong!

Med fire under par endte drammenspilleren elleve slag bak vinneren, europatourens nye superstjerne, Emily Kristine Pedersen. Dansken kom til tourfinalen i Spania fra tre strake seiere i Saudi-Arabia forrige uke, og ble dermed historisk som den første til å vinne fire ganger på LET på bare én uke. med tre indviduelle triumfer og én lagseier.

Emilie vant med fore slag til den spanske duoen på andreplass, Nuria Iturrioz og Ana Pelaez.

Også Marianne avsluttet sterkt

Marianne Skarpnord hadde dagens neste beste score søndag med fem under par, 67. Dermed føk hun ni plasseringer oppover resultatlisten fra delt 20.- til delt ellevteplass.

Den beste av våre etter to runder, Tonje Daffinrud, avsluttet med sin svakeste runde for turnering på tre over par par. Det ga spilleren fra Vestfold GK ett fall på ti plasseringer til delt 27.-plass med +3.

Karoline Lund, gjennomførte åpningsrunden på to over par, 74 som ga delt 32.-plass etter første dag. Losbyspilleren måtte dessverre trekke seg fra turneringen før runde to .

Cutten endte på +8, en grense Stina Resen fra Oslo GK overskred med 13 slag etter 85-80 på de to første rundene av tourfinalen i Spania.

Se også: Resultater fra Guadalmina

Seks norske med rankingpoeng

Med tourfinalen i Spania har LET-sesongen kommet til sin slutt. Tourens pengeliste, Race to Costa del Sol, ble også vunnet av Emily Kristine Pedersen. Julia Engström fra Sverige tok andreplassen mens Marianne Skarpnord ble best av våre på 18.-plass.

Maiken Bing Paulsen ble nummer 39, Tonje Daffinrud nummer 54, Karoline Lund nummer 93, Stina Resen nummer 102 og Madelene Stavnar nummer 146.

HISTORISK VINNER: Emily Kristine Pedersen fra Danmark har vunnet fire turneringer på LET på bare én uke:Tre individuelle og én for lag. Det her ingen gjort før henne. Foto: Tristan Jones