Foto: Instagram

Kristoffer Ventura leverte en avslutning under par i PGA-turneringen like utenfor San Fransisco. Men to under for dagen holdt dessverre ikke til seier. Delt syvendeplass er likevel hans beste resultat i den fortsatt ferske proffkarrieren. SE VIDEO

25 år gamle Kristoffer Ventura fra Rygge var med i tetkampen på Silverado-anlegget i Napa, California. Men det ble bare nesten for 24-åringen, som gikk siste runde på to under par, og endte på -17 totalt.

Karrierebeste ga likevel en kanonstart på 2020/21-sesongen etter at beste plassering i debutsesongen på PGA Tour var delt 18.-plass i Shriners Hospital for Childrens Open.

Kristoffer endte fire slag bak vinneren, Stewart Cink, som tok sin første seier på elleve år.

Etter runden kommenterte caddie og bror, Federico Ventura, r til Eurosport:

Det var en litt lei siste dag, men likevel en bra plassering og en bra start på sesongen.

Startet dagen ett slag bak teten

Med -15 lå Kristoffer Ventura ett slag bak de tre i teten før siste runde. Han hadde flere gode birdie-muligheter tidlig i søndagens runde, der dagens første birdie kom på hull 5. På neste hull hadde han under to meter til nok en birdie, som Kristoffer dessverre misset.

Det ble en trend for runden, der innspillene ofte havnet noen meter lenger unna enn de burde for å sikre birdier som kunne føre han inn i den absolutte tetkampen. Men marginene var dessverre ikke på nordmannens side denne dagen.

Noe som fikk Eurosport-kommentator Per Haugsrud til å oppgitt utbryte fra studio i Oslo:

— Det er han mannen med plastfolie som har vært ute på ferde igjen. Nå må det snart snu!

Etter runden oppsummerte den tidligere toppspilleren:

Det er en kjempeturnering, for all del, men han hadde så mye mer liggende. Likevel: Han gjør ikke en eneste bogey i tetstriden på en søndag, og det er klasse, det!

Kristoffer Ventura endte på -17, fire slag bak amerikaneren Stewart Cink. Som vant to slag foran landsmann Harry Higgs.

Se også: Resultater fra California