Skjermdump: Twitter

Før siste runde av Puerto Rico Open var Viktor Hovland i ledelsen alene med ett slag. Det ble helt utrolig spennende utover søndagskvelden, som ble utløst med tidenes første norske seier på PGA Tour. Kristoffer Ventura imponerte også ved å avanserte 18 plasser til delt 20.SE VIDEO

Bortsett fra på ett hull vartet Viktor opp med en bunnsolid sisteerundeGrand Reserve Country Club. Og både imponerte og ble historisk med den første norske PGA-triumfen da han vant Puerto Rico Open.

Mn det så virkelig stygt ut på hull 11 da han blåste den tilsynelatende sikre ledelsen på tre slag med en fæl trippelbogey. SomTwitter- videoen under viser, tok han det med humør da seieren var sikret med ett slag etter fantomputten på hull 18.

runde i Puerto Rico

Ved start søndag ble 22-åringen fra Miklagard Golf ble jaget av den 15 år eldre skotten Martin Laird ett slag bak og Josh Teater to bak.

Før siste runde runde forklarte Viktor til PGA Tour hva det ville bety å stå igjen som vinner søndag:

— Det ville bety mye. Det ville sette meg i en helt annen posisjon sammenlignet med hvor jeg er nå. Jeg har fått invitasjoner her og der, noe som har vært flott. Men jeg vil heller spille meg inn i turneringene … det (en seier) vil være et meget godt springbrett.

Akkurat hvordan det føles og hva det betyr å stå igjen som vinner, fikk Viktor rikelig anledning til å utdype i pressekonferansen i klubbhuset etterpå.

Hørte du de panegyriske tv-kommentarerne fra Per Haugsrud og Henrik Bjørnstad da putten gikk? Se videoen her:

Ventura Topp 20

Bortsett fra den litt kjipe dobbelbogeyen på nest siste hull hadde øbstfoldingen Kristoffer Ventura,også en grei tredjerunde, som endte på to under par, 70.

Etter å ha misset cutten i sine seks siste turneringer, trengte han sårt å få spille fire runder igjen. På elleve turneringer så langt har 24-åringen før denne uken bare fått med seg helgespillet to ganger.

Søndag avsluttet Kristoffer med en sterkt fem under par 67-runde, og avanserte fra sin delte 38.-plass delt 20.-plass..

Se også: Resultater fra Puerto Rico

Tidligere i turneringen

Høydepunkter fra lørdagen, der Viktor gikk 8 under par, 64

Høydepunkter fra fredag med blant annet Viktors 270 meter lange innspill på hull 2, som ble kåret til dagens slag i runde 2