Foto: Ping

Viktor Hovland gjorde det somme på El Camaleon Golf Club i mesikanske Playa del Carmen aom han gjorde da han tok sin første seier på PGA Tour i Puerto Rico Open i februar: Han holdt oss på pinebenken helt til han senket en krevende putt på aller siste green. SE VIDEO

Putten 23-åringen stod overfor på siste green i Mexico var ikke så lang som den han hadde i duellen mot Josh Teater i Puerto Rico Open.

Med den var tricky, og det var likevel stor spenning på den 72. greenen i Mayakoba Golf Classic i Playa del Carmen i Mexico.

24 år gamle Aaron Wise fra Las Vegas var allerede i mål, to grupper foran, på 19 under par. Viktor måtte sette tremetersputten svakt nedover for å gå til 20 under par, og ta sin andre PGA Tour-seier.

Putten var perfekt slått av Miklagard-spilleren, og var i hele veien. Runden var fullført på seks under par, 65, og seieren og 13 millioner kroner i boks.

Seieren i Mexico gjorde Viktor til bare den femte europeiske spilleren (siden 1945) som har vunnet to ganger på PGA Tou før fylte 24 år. De øvrige er Rory McIlroy, Seve Ballesteros, Sergio Garcia og Jon Rahm.

i Mexico

Med 20 under par endte Viktor altså ett slag foran Aaron Wise og tre slag foran amerikanerne Tom Hoge ogAdam Long.

Se også: Resultater fra Mayakoba Golf Classic

Dette spådde Marius Thorp

Før siste runde kommenterte golfekspert og tidligere storspiller, Marius Thorp, Viktors innsats i Mexico på Eurpsorts nettside. Og traff 100 prosent med sin analyse:

Han har gitt uttrykk for at ting har vært på gang i forkant av turneringen, så man må jo kunne si at man ikke er så overrasket sånn set. Det er jo dette man får av Viktor når alle deler av spillet hans sitter samtidig. Det at han har truffet 80% av greener og 70% av fairways har vi sett før, men når han setter sammen alt får man disse scorene. Det er vel et misset greentreff og en up and down som ikke går, ellers ser det bortimot perfekt ut.

Det som blir viktig er å fortsette med det som tydelig funker. Det som er fordelen med spillet til Viktor er at han er så «på» fra tee og inn. Spesielt jernspillet, som ikke har vært til vanlig standard de siste turneringene, er tilbake på øverste hylle. Da er det ikke så mye som skal til for å gå lavt. Så blir det også avgjørende å ta mulighetene som kommer på green, for det er mange birdies der ute. Han må tørre å være aggressiv. Han er i en perfekt angrepsposisjon, og jeg tror de som spiller med han vet hva han er kapabel til.

Ventura tapte kampen mot cutstreken

Feltets andre nordmann, Kristoffer Ventura, hadde med seg én over par, 72, i bagasjen fra første dag, og behøvde en andrerunde på minst et par slag under par fredag for å sikre helgespill.

Selv om han avsluttet bra med tre birdier og resten par på sine siste ni hull (han startet på hull 10.), endte runden på én over par, 72. Dermed gikk cutten tapt med tre slag for østfoldingen.

i Mexico