Hovland puttet hjem seieren på siste hull i Mexico

ANDRE SEIER: Akkurat som ved sin første PGA Tour-triumf i februar avgjorde Viktor Hovland Mayakoba Golf Classic med en meget sterk putt på siste greensøndag. Foto: Ping

Viktor Hovland gjorde det somme på El Camaleon Golf Club i mesikanske Playa del Carmen aom han gjorde da han tok sin første seier på PGA Tour i Puerto Rico Open i februar: Han holdt oss på pinebenken helt til han senket en krevende putt på aller siste green. SE VIDEO

Putten 23-åringen stod overfor på siste green i Mexico var ikke så lang som den han hadde i duellen mot Josh Teater i Puerto Rico Open.

Med den var tricky, og det var likevel stor spenning på den 72. greenen i Mayakoba Golf Classic i Playa del Carmen i Mexico.

24 år gamle Aaron Wise fra Las Vegas var allerede i mål, to grupper foran, på 19 under par. Viktor måtte sette tremetersputten svakt nedover for å gå til 20 under par, og ta sin andre PGA Tour-seier.

Putten var perfekt slått av Miklagard-spilleren, og var i hele veien. Runden var fullført på seks under par, 65, og seieren og 13 millioner kroner i boks.

Seieren i Mexico gjorde Viktor til bare den femte europeiske spilleren (siden 1945) som har vunnet to ganger på PGA Tou før fylte 24 år. De øvrige er Rory McIlroy, Seve Ballesteros, Sergio Garcia og Jon Rahm.

i Mexico

Med 20 under par endte Viktor altså ett slag foran Aaron Wise og tre slag foran amerikanerne Tom Hoge ogAdam Long.

Se også: Resultater fra Mayakoba Golf Classic

Dette spådde Marius Thorp

Før siste runde kommenterte golfekspert og tidligere storspiller, Marius Thorp, Viktors innsats i Mexico på Eurpsorts nettside. Og traff 100 prosent med sin analyse:

Han har gitt uttrykk for at ting har vært på gang i forkant av turneringen, så man må jo kunne si at man ikke er så overrasket sånn set. Det er jo dette man får av Viktor når alle deler av spillet hans sitter samtidig. Det at han har truffet 80% av greener og 70% av fairways har vi sett før, men når han setter sammen alt får man disse scorene. Det er vel et misset greentreff og en up and down som ikke går, ellers ser det bortimot perfekt ut.

Det som blir viktig er å fortsette med det som tydelig funker. Det som er fordelen med spillet til Viktor er at han er så «på» fra tee og inn. Spesielt jernspillet, som ikke har vært til vanlig standard de siste turneringene, er tilbake på øverste hylle. Da er det ikke så mye som skal til for å gå lavt. Så blir det også avgjørende å ta mulighetene som kommer på green, for det er mange birdies der ute. Han må tørre å være aggressiv. Han er i en perfekt angrepsposisjon, og jeg tror de som spiller med han vet hva han er kapabel til.

Ventura tapte kampen mot cutstreken

Feltets andre nordmann, Kristoffer Ventura, hadde med seg én over par, 72, i bagasjen fra første dag, og behøvde en andrerunde på minst et par slag under par fredag for å sikre helgespill.

Selv om han avsluttet bra med tre birdier og resten par på sine siste ni hull (han startet på hull 10.), endte runden på én over par, 72. Dermed gikk cutten tapt med tre slag for østfoldingen.

i Mexico

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: WM Phoenix Open Med Viktor Hovland (9. - 12.februar )

  DP World Tour :Singapore Classic med Kristian Krogh Johannessen (9. - 12.februar )

  Challenge Tour: Dimension Data Pro-Am  med Jarand Arnøy og Elias Bertheussen (9. - 12.februar )

  Korn Ferry Tour: Astara Golf Championship presented by Mastercard med ristoffer Ventura (9. - 12.februar )
 • Ladies European Tour: Magical Kenya LDIES OPW

 • Ladies European Tour: Lalla Meryem Cup med Renate Grimstad, Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Madelene stavnar (9. - 11. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.