Fredag 14. juni, på banen Pinehurst i USA, var det Patrick Cantlay og Rory McIlroy som skilte seg ut på første dag av U.S. Open, begge med sterke resultater på fem slag under par. Dette melder Golf.com. På motsatt side av spekteret hadde Matteo Manassero en dårlig start med åtte slag over par på første hull.

Cantlay har hatt en tung periode den siste måneden, men viste at formen var tilbake. Han uttalte at han har jobbet hardt med spillet sitt, og at det var bare et spørsmål om tid før det ga resultater.

McIlroy, som vant sin siste major i 2014, leverte en feilfri runde og delte ledelsen med Cantlay. “Jeg er superkonservativ med strategien og spillet mitt”, sa McIlroy etter runden.

Viktor Hovland hadde en dårlig dag på banen, tapte nesten tre slag til feltet nær greenen og endte dagen med åtte slag over par, den høyeste scoren i hans U.S. Open-karriere.

Phil Mickelson, 25 år etter han nesten vant U.S. Open i 1999, startet dagen tøft med bogey på sine første fire hull og endte med totalt ni slag over par for dagen.

Ludvig Aberg, som deltar i sin første U.S. Open, presterte sterkt på tross av bekymringer om en kneskade. Aberg traff alle fairways, gjorde seks birdies og skjøt 66. Om kneet uttalte Aberg: “Nei, jeg har absolutt ingen problemer i det hele tatt”.

Til slutt hadde Tiger Woods en blandet dag, presterende godt på drivene, men hadde problemer med jernslagene sine. Han signerte for fire over par, og ligger sannsynligvis utenfor cut-grensen.

​Les hele saken på: Read More