Danmark har noe vi for en stor del mangler i Norge: Politikere som ser sammenhengen mellom golfanlegg og god helse, og som går i tospann med golfforbundet.
politisk-st-tte-til-golf-som-flerbruksanlegg

OMFAVNES AV POLITIKERNE: Mosjonssløyper på golfbanene omfavenes av danske politkere, med miljøvernministeren og helseministeren i spissen.

politisk-st-tte-til-golf-som-flerbruksanlegg

politisk-st-tte-til-golf-som-flerbruksanlegg

politisk-st-tte-til-golf-som-flerbruksanlegg


Tidligere i år åpnet den danske miljøvernministeren Ida Auken, og helseminister Astrid Krag, en ny mosjonsløype i det naturskjønne området på Royal Golf Club i København.

Mosjonsløypen inngår som et ledd i miljøverndepartementets plan om å bygge ut nettet av mosjonsløyper, der 50 er fullført og 15 nye er under bygging.

Dansk Golf Union har på sin side i lang tid arbeidet for å spre budskapet om golfbaner som flerbruksanlegg. Altså kommunisere ideen om å bruke golfbanen til andre formål, for eksempel ridning, løping, turgåing, fugletitting og så videre.

— Golfbanene kan enkelt utvides og brukes til mosjonsløyper. Fremtiden ligger i multifunksjonelle golfbaner, som kan brukes av andre enn golfere, sier styreleder Søren Clemmensen i Dansk Golf Union i en pressemelding.

—En godt planlagt golfbane med ulike aktiviteter kan tilføre verdi både for de som spiller golf og de som ikke gjør det.

Sikkerhet viktig

Det danske golfforbundets tanker om golfbaner som flerbruksanlegg appellerer til miljøvernminister Ida Auken.

— For at golfområder skal kunne brukes av andre enn golfere, er det nødvendig at folk føler seg trygge, og at det er fokus på sikkerhet. Det er derfor viktig å skape en forståelse for hvordan man oppfører seg på en golfbane samt brukervennlig skilting ved inngangen til golfbanen, påpeker ministeren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.