Politisk støtte til golf som flerbruksanlegg

Danmark har noe vi for en stor del mangler i Norge: Politikere som ser sammenhengen mellom golfanlegg og god helse, og som går i tospann med golfforbundet.

politisk-st-tte-til-golf-som-flerbruksanlegg


OMFAVNES AV POLITIKERNE: Mosjonssløyper på golfbanene omfavenes av danske politkere, med miljøvernministeren og helseministeren i spissen.

politisk-st-tte-til-golf-som-flerbruksanlegg

politisk-st-tte-til-golf-som-flerbruksanlegg

politisk-st-tte-til-golf-som-flerbruksanleggTidligere i år åpnet den danske miljøvernministeren Ida Auken, og helseminister Astrid Krag, en ny mosjonsløype i det naturskjønne området på Royal Golf Club i København.

Mosjonsløypen inngår som et ledd i miljøverndepartementets plan om å bygge ut nettet av mosjonsløyper, der 50 er fullført og 15 nye er under bygging.

Dansk Golf Union har på sin side i lang tid arbeidet for å spre budskapet om golfbaner som flerbruksanlegg. Altså kommunisere ideen om å bruke golfbanen til andre formål, for eksempel ridning, løping, turgåing, fugletitting og så videre.

— Golfbanene kan enkelt utvides og brukes til mosjonsløyper. Fremtiden ligger i multifunksjonelle golfbaner, som kan brukes av andre enn golfere, sier styreleder Søren Clemmensen i Dansk Golf Union i en pressemelding.

—En godt planlagt golfbane med ulike aktiviteter kan tilføre verdi både for de som spiller golf og de som ikke gjør det.

Sikkerhet viktig

Det danske golfforbundets tanker om golfbaner som flerbruksanlegg appellerer til miljøvernminister Ida Auken.

— For at golfområder skal kunne brukes av andre enn golfere, er det nødvendig at folk føler seg trygge, og at det er fokus på sikkerhet. Det er derfor viktig å skape en forståelse for hvordan man oppfører seg på en golfbane samt brukervennlig skilting ved inngangen til golfbanen, påpeker ministeren.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: PGA Championship  med Viktor Hovland (19. – 22. mai)

  Korn Ferry Tour: AdventHealth Championship  (19. – 22. mai)

  Challenge Tour: Challenge de España  med Kristoffer Reitan og Kristian Krogh (19. – 22. mai)

  Nordic League: Stora Hotellet Fjällbacka Open  med Axel A. Berner Einan, Mats Heien, , Martin Ulseth,Mikkel Antonsen, Elias Bertheussen, Sebastian Eidsæther Syhr, Jarand Arnøy, Jørgen Winther, Sander Andreassen og Sander Blikom Hagen, og  (18. – 2o. mai)

  Ladies European Tour:Jabra Ladies Open med Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen, Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland (19. – 21 mai)

  LET Access Series: PGA Championship Trelleborg med  Julie Boysen Hillestad, Stina Resen, Celine Karlung,  , Tina Mazarino og Dorthea Fobrigd  (19. – 21. mai)

  Epson Tour IOA Golf Classic  med Celine Borge (20. – 22. mai)

  Junior Srixon Tour 3 Holtsmark GK   21. – 22. mai)

  Para:  Para Norgescup #1 Nøtterøy Golfklubb  22. mai)

  College:  NCCA Columbus Regional med Markus Wilhelmsen og Mats Ege (16.-18. mai)

  College:  NAIA Men’s Golf Championship med akob Stavang Stbhaug og Alexander Idland (17.-20. mai)

  College:  : NCAA Women’s Championship med Emilie Øverås (20.-25. mai)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×