Norsk golf fikk en tidlig julepresang da Marita Engzelius under sin første pressekonferanse som profesjonell viste utstråling og mediatekke i klubbhuset til Oslo Golfklubb.
marita-bestod-ildpr-ven-med-glans

SJARMERTE ALLE: På en godt besøkt pressekonferanse i peisestuen til Oslo GK turnerte Marita Engzelius pressen med profesjonalitet og sjarm.

marita-bestod-ildpr-ven-med-glans

TRENGER FINANSIERING: Marita Engzelius vet hun får spille en del LPGA-turneringer og at hun skal beholde Jonas Lilja som trener. Ellers er det fortsatt både løse tråder og åpne sponsorplasser.

marita-bestod-ildpr-ven-med-glans

marita-bestod-ildpr-ven-med-glans


Kommende sesong kommer Oslo-spiller Marita Engzelius til å få plass i rundt halvparten av LPGA-turneringene i kraft av sin ranking fra Q-School.

Om hun spiller bra får hun imidlertid plass i flere turneringer.

— Det er tre reshuffels i løpet av sesongen, forteller hun om systemet der spillerne, basert på oppnådde resultater, rangeres på nytt i løpet av året.

Uavhengig av antall turneringsstarter har imidlertid 24.-plassen fra O-School, i kombinasjon med høy sjarmfaktor, gitt uttelling allerede.

Ikke bare for Oslo-jenta, men også for golfidretten i Norge, som behøverer utøvere med publikums- og mediatekke.

Tutta et idol

Det ligger i menneskets natur å ha forbilder i form av personer man ser opp til.

Selv legger ikke 24-åringen skjul på at klubbvenninne Suzann Pettersen er hennes idol.

— Ja, hun er mitt store forbilde. Vi kommer fra samme klubb, og jeg har alltid sett opp til det hun gjør, sier Marita.

To år før tiden

Opprinnelig tilsa karriereplanen til Marita Engzelius at det skulle bli spill på LET Access Tour kommende sesong.

Hun stilte imidlertid opp i LPGA-kvaliken for å få konkurransetrening mens hun avsluttet studiene i Tulsa.

— Jeg er cirka to år før skjema, sier hun om kommende sesong, som vil omfatte både turneringer og mandagskvaliker på LPGA-touren samt spill på Symetra Tour.

— Jeg får imidlertid ikke spilt noe særlig i Europa når jeg er hjemme. Reglene for LPGA-medlemskap sier at man ikke har lov å spille så mye på andre tourer.

Debuterer i Australia?

LPGA-sesongen starter i Australia i februar, og der regner Marita med å få plass. Sammen med at Jonas Lilja fortsetter som trener, er det omtrent det eneste som hittil er spikret før sesongstart.

— Jeg er ikke en gang sikker på hvor jeg kommer til å ha base, annet enn at det blir i USA, sier hun.

— Suzann Pettersen har sagt at hun vil hjelpe deg. Ville det ikke da være naturlig å ha base i Orlando for å være nær Tutta og trekke veksler på henne?

— Det er viktig å respektere at Tutta først og fremst har sin egen karriere å tenke på. Vi har ikke fått snakket så mye om dette ennå. Men det er jeg overbevist om at vi kommer til å gjøre, sier Marita.

Men først skal julen feires behørig på hjemmebane. Og så begynner det virkelige arbeidet. Ikke bare med golfen. For kanskje aller viktigst er det å finansiere eventyret.

Forhåpentligvis lar det seg gjøre ved hjelp av sponsorer som kjenner sin besøkelsestid.

Marita besitter nemlig det som skal til for at hennes 175 centimeter kan rage som et fyrtårn både for unge golfere og for det norske idrettspublikummet.

På pressemøtet i peisestuen til Oslo Golfklubb viste 24-åringen den samme typen utstråling som gjør at nordmenn trykker utøvere som Cecilia Brækhus og Therese Johaug til sine bryst.

Det finnes verre utgangspunkt når man skal starte sponsorjakt …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.