Foto: NGF/Ward

Fem nordmenn stod på startstreken i Dormy Open, den andre challenge-turneringen på rad i Sverige. Tre av dem klarte cutten da Kristian Krogh tok sin andre Topp 10-plassering for året.

Kristian Krogh fra Drammen GK glitret mest blant våre i Dormy Open på Østeråker-banen i Stockholm. 26-åringen endte elleve under par på delt femteplass etter solide runder på 71, 66, 71 og 69 slag. Med det tok han sin andre Topp 10 for året etter delt niendeplass i sesongåpningen i Sør-Afrika den siste uken av april.

Drammenspilleren delte femteplassen med danske Oliver Hundebøll og Steven Tiley fra England. Dormy Open ble vunnet 26 år gamle Felix Mory fra Frankrike på -15, som måtte ut i omspill mot hjemmeåpet Bjørn Hellgren for å sikre karrierens første seier på Challenge Tour.

Det var en fornøyd vinner som snakket med European Tour etter triumfen;

— Jeg er overrasket over hvor rakst jeg klarte å få en seier Challenge Tour. Dette er min første hele sesong siden jeg ble profesjonell i 2019. Det er overraskende etter som jeg ikke spilte så var i (sesongåpningen i) Sør-Afrika. Det kjennes herlig. Å få det unnagjort er ikke lett, å vinne er alltid vanskelig. Dette er bare min andre seier som profesjonell. Det kreves masse arbeid og tålmodighet for å få det unnagjort, og jeg er lykkelig over å ha endt øverst i dag.

Kofstad fulgte opp tredjeplassen

Espen Kofstad fulgte opp forrige ukes solide tredjeplass i Malmø med delt 18.-plass på -7 etterrunder på 68, 72, 71 og 70 slag.

Elias Bertheussen fra Byneset Golfklubb endte på delt 35.-plass med -4 etter 75-68-70-71.

Cutten endte på -1. Det sørget for tidlig exit for Jarand Arnøy og Kristoffer Reitan, beggemed +4 etter to 74-runder.

Se også: LResultater fra Stockholm