Historisk Mickelson holdt fokus og nervene under kontroll på Kiawah Island

HULL 2: Prince’s Golf Club hull 2 på Himalayas nine-slyngen. Foto: Jason Livy

Hvem hadde trodd at 50 år og 11 måneder gamle Phil Mickelson skulle gå seirende ut av kampen om majortittelen i PGA Championship på den knalltøffe og vindsvepte Kiawah Island-banen i South Carolina? Selv om han har bokført to seiere på senior-touren siden han fylte 50 i juni i fjor. Med kløkt, dyktighet og nerver av stål ble «Lefty» tidenes eldste majorvinner i golf.

Mickelson beholdt roen og fokuset, og klarte med det å slå tilbake mot Kiawah Islands ekstremt vanskelige Ocean Course sine gjentatte forsøk på å vippe ham av pinnen i den økende vinden utover søndag ettermiddag lokal tid.

Sisterunden på én pver par, 73, ga seks under par for turneringen. Seieren var sjette triumf en majorturnering, og andre i PGA Championship. Og gjorde at 50-åringen passerte Julius Boros, som vant PGA-mesterskapet som 48-åring i 1968, som golfhistoriens eldste vinner av en majorturnering.

Etterpå delte Mickelson sine refleksjoner om prestasjonen med PGA Tourens nettside:

— Det er meget mulig at dette var den siste turneringen jeg kommer til å vinne. Men det er også meget mulig at jeg også fikk et slags gjennombrudd når det gjelder fokus, og at jeg kanskje fortsetter en liten stund til … jeg vet ikke helt.Poenget er at det er egentlig ingen grunn til at jeg eller en annen kan gjøre det igjen. Alt det krever er litt ekstra arbeid. Dette er helt klart et øyeblikk jeg vil se tilbake på med glede resten av livet. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive den følelsen av spenning og oppfyllelse, og det å klare å oppmå noe, når du vet at – dette nivået – var det svært få strom trodde at jeg kunne det.

Louis Oosthuizen (med en 73-runde) og Brooks Koepka (med 74) delte andreplassen på fire under par, to slag bak Mickelson.

Viktor Hovland endte på delt 30.-plass med +2 etter å ha avsluttet med én under par, 71, med fire birdier og tre bogeyer på kortet.

Se også: Resultater fra Kiawah Island

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med Mikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×