Phil Mickelson PGA Championship 2021 Foto Rolex

Hvem hadde trodd at 50 år og 11 måneder gamle Phil Mickelson skulle gå seirende ut av kampen om majortittelen i PGA Championship på den knalltøffe og vindsvepte Kiawah Island-banen i South Carolina? Selv om han har bokført to seiere på senior-touren siden han fylte 50 i juni i fjor. Med kløkt, dyktighet og nerver av stål ble «Lefty» tidenes eldste majorvinner i golf.

Mickelson beholdt roen og fokuset, og klarte med det å slå tilbake mot Kiawah Islands ekstremt vanskelige Ocean Course sine gjentatte forsøk på å vippe ham av pinnen i den økende vinden utover søndag ettermiddag lokal tid.

Sisterunden på én pver par, 73, ga seks under par for turneringen. Seieren var sjette triumf en majorturnering, og andre i PGA Championship. Og gjorde at 50-åringen passerte Julius Boros, som vant PGA-mesterskapet som 48-åring i 1968, som golfhistoriens eldste vinner av en majorturnering.

Etterpå delte Mickelson sine refleksjoner om prestasjonen med PGA Tourens nettside:

— Det er meget mulig at dette var den siste turneringen jeg kommer til å vinne. Men det er også meget mulig at jeg også fikk et slags gjennombrudd når det gjelder fokus, og at jeg kanskje fortsetter en liten stund til … jeg vet ikke helt.Poenget er at det er egentlig ingen grunn til at jeg eller en annen kan gjøre det igjen. Alt det krever er litt ekstra arbeid. Dette er helt klart et øyeblikk jeg vil se tilbake på med glede resten av livet. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive den følelsen av spenning og oppfyllelse, og det å klare å oppmå noe, når du vet at – dette nivået – var det svært få strom trodde at jeg kunne det.

Louis Oosthuizen (med en 73-runde) og Brooks Koepka (med 74) delte andreplassen på fire under par, to slag bak Mickelson.

Viktor Hovland endte på delt 30.-plass med +2 etter å ha avsluttet med én under par, 71, med fire birdier og tre bogeyer på kortet.

Se også: Resultater fra Kiawah Island