Bilder fra Norwegian Challenge på Losby Golfklubb søndag 11. august 2013. Foto: Benjamin A. Ward / NGF

Selv om han ikke kom tilbake på touren så raskt som han trodde for en måned siden, ser Kofstad lyst på tourlivet fremover, og er sikker på at ryggskaden leges.

Noen dager etter at Espen Kofstad måtte gi seg med ryggsmerter i Open d’Italia 20. september var han i trening igjen. Til Golferen.no sa han da at han regnet med å være tilbake til Portugal Masters 15. til 18. oktober.

Les også: Kofstad smertefri og i trening igjen

Det tok imidlertid litt lenger tid å bli bra igjen enn de tre ukene Losby-spilleren hadde sett for seg.

Ny sving funker

— Jeg svinger som jeg har gjort i hele sommer, funker bra golfmessig det, beskriver 28-åringen dagens golfstatus overfor Golferen.no.

Han er fortsatt hjemme i Norge, og reiser til Spania på treningsleir med Team Norway tirsdag 27. oktober. Deretter blir han liggende i Spania fram til Q-School fortsetter med andresteget 6. november, der Kofstad skal spilles i Castellon knappe 300 kilometer sør for Barcelona.

Ender det med avansement etter fire runder blir det finalesteg på PGA Catalunya Resort fra 14. november. Der skal det spilles seks runder om 25 europatour-billetter for kommende sesong.

— Hadde jo vært deilig å vite at jeg ikke får vondt av for mye golf, svarer Kofstad på Golferens spørsmål om hva som gjenstår før han regner seg som skadefri.

Q-School bare en bonus

Selv om Kofstad stiller til start i Q-School, gir han seg umiddelbart dersom han merker at ryggen ikke vil holde først fire, så seks runder.

— Selvfølgelig.  Kvalet er jo bare bonus, må jo topp-25 i siste steget for å få noe ut av det, forklarer han.

Ryggskaden gir ham medisinsk fritak, medcial exemption, på europatouren ut 2016. Og det med en ranking som den første etter de 25 som får tourkortet via Q-School.

— Se på det som om jeg kommer nummer 26 i kvalet … det er rankingen jeg har, forklarer han om rangeringen Kofstad vil ha på europatouren kommende sesong dersom han ikke skulle lykkes i Q-School.

— Så det er null stress, avslutter 28-åringen med et stort smil.