Kofstad smertefri og i trening igjen

HÅPER Å KOMME RASKT TILBAKE: Espen Kofstad er på bedringens vei etter søndagens skade, og håper å være tilbake på europatouren midt i oktober. Foto: Jan E. Espelid

— Akkurar her jeg sitter nå, kjenner jeg overhodet ikke noe til smerten i ryggen. Men det var ille da det stod på, jeg kunne ikke en gang bøye meg, forteller Espen Kofstad til Golferen.no.

Espen Kofstad hadde spilt tre runder av Open’Italia, var åtte under par, og så fram til en oppløftende, og forhåpentligvis lav, avslutningsrunde i Milano søndag.

— Men på første tee sa det bare pang. Smertene kom som lyn fra klar himmel. Først var de ikke så veldig sterke, og jeg slo ut. Det gjorde litt vondt, og så litt mere vondt, og på hull 7 fikk jeg lynbehandling av europatourens fysioterapeut, forteller Kofstsad.

— Men etter hull 8 gjorde det så vondt at jeg ikke klarte å bøye meg, fortsetter Losby-spilleren, som var tre over par for dagen da han valgte å gå av banen og bryte Open d’Italia.

Bare en hump i vegen

— Men det er godt å kunne si at dette virker som om det bare er en bump in the road. Jeg snakket lenge med Chubby (Chandler, managerens hans) i telefonen på flyplassen søndag, og vi må legge opp et spilleprogram som er mer av og på.

— Hva betyr det i praksis? Bare spille én turnering om gangen, og så pause?

— Nei, det blir nok to uker på og to uker av, mener Kofstad.

— Men du var jo ute op touren i to uker nå, og det klarte ikke ryggen din. Hvordan skal du klare det fremover?

— Jo, men jeg har spilt altfor mye golf, jeg spilte jo hele tiden i august også (da han trente hardt før returen til turneringslivet, red.anm.).

Vil lære av Danny Willet

Espen Kofstad har samme management som engelskmannen Danny Willet, som ligger på andreplass på Race to Dubai-rankingen med 25 millioner kroner (2.706.105 euros) innspilt i år.

— Han har gjort det veldig bra i år ved å være to uker på og to uker av. Han spiller aldri mer enn  to uker på rad. Og han har akkurat samme ryggskade som jeg har. Jeg må prate med ham, høre hvordan han legger opp touren, fortsetter 28-åringen.

Etter hjemkomsten søndag kveld har han trent på Olympiatoppen mandag og tirsdag, og er nå smertefri.

— Det er ikke veldig hard trening, det dreier seg mer om å gi spesielle belastninger til noen muskler. Og jeg er mye bedre i dag, sier Kofstad, som håper å være tilbake på europatouren til Portugal Masters 15. til 18. oktober.

— Jeg er ikke så veldig deprimert over at skaden kom tilbake, jeg har jo hele tiden sagt at dette (KLM Open og Open d’Italia) var to testturneringer for å se hvor store belastninger jeg tåler, avslutter en optimistisk og positiv Espen Kofstad.

Les også: Kofstad trakk seg med skade

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: MhMasters Tournament Med Viktor Hovland (6. -9. apri

  lChallenge Tour : The Challenge presented by KG med Kristoffer Reitan og Elias Bertheussen ( 28. -31. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Astara Chile Classic ( 30. mars - 2. april)

  LPGA; Dio Implant LA O pen med Celine Borge ( 30. mars - 2. april) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.