Martens og Engzelius til Q-School-finalen

KOM SEG TIL Q-SCHOOL-FINALEN: Caroline Martens hadde et hav av slag å gå på i LPGA Qualifying Tournament - Stage II på Plantation Golf & Country Club i Venice, Florida. 81-runden søndag var derfor mer enn nok til å komme til Q-School-finalen. Foto: Jan E. Espelid

Både Caroline Martens og Marita Engzelius kom seg greit videre til LPGAs Q-Schools finale. Heldigvis hadde begge mange slag å gå på før den den siste runden av andresteget.

Med avslutningsrunder på henholdsvis fem over par, 77, for Engzelius og ni over par, 81, for Martens skulle en tro at avansementet til Q-School-finalen i Daytona Beach 2.til 6. desember ville henge i en tynn tråd.

Begge de norske hadde imidlertid et hav av slag å gå på, skulle det vise seg. Grensen for å bli blant de 80 beste, og like, som får spille finalen endte på 15 over par

Det var en grense Martens, med sine sju bogeyer og én dobbelbogey, var seks slag foran på delt 28-plass. Engzelius var fem slag foran som delt 36.-kvinne etter å ha bokført tre enkle og én dobbelbogey søndag.

Historisk norsk innsats

Martens og Engzelius gjorde en historisk bragd ved å gå videre til Q-School-finalen. Caroline Westrup var allerede klar for Daytona Beach, og aldri før har tre norske jenter spilt i finalen i LPGAs Q-School.

Der vil de møte rundt 200 spillere, som kjemper om LPGA-kortet for 2016. Det endelige antallet kort som deles ut avgjøres like før turneringen starter, i fjor fikk det til de 20 beste.

Marita Engzelius misset cutten mens Caroline Westrup endte på delt 32.-plass i fjorårets Q-School. Det ga Bærums-spilleren en begrenset LPGA-rangering, som gå startplass i én turnering: Meijer LPGA Classic, der hun endte på delt 71.-plass.

Se også: Resultater fra andresteget

Artikkelen fortsetter under bildet

TIL Q-SCHOOL: Marita Engzelius kvalifiserte seg til LPGAs finalesteg med fem slags margin. Foto: Jan E. Espelid

TIL Q-SCHOOL: Marita Engzelius kvalifiserte seg til LPGAs finalesteg med fem slags margin. Foto: Jan E. Espelid


Runde 3:

Veldig mye skal gå galt under siste runde av LPGAs Q-Schools andresteg for at ikke Caroline Martens og Marita Engzelius skal kvalifisere seg til Q-School-finalen i Daytona Beach i desember.

Caroline Martens hadde sin tredje parrunde på rad på Plantation Golf and Country Club i Venice, og ligger trygt plassert på fjerdeplass med én runde igjen.

Lørdagens runde ble en blåkopi av fredagens med tre birdier og tre bogeyer, som plasserer Haga-spilleren to slag bak lederduoen Grace Na og Megan King fra USA.

Engzelius med sju slag å gå på

Marita Engzelius fikk satt sammen en runde der det endelig stemte, og med to birdier og én bogey for én under par, 71, avanserte hun til delt 15.-plass med +5.

Grensen for de 80 beste og like, som får plass i finalesteget i månedsskiftet november-desember, går ved +12 før siste runde.

 


Runde 2

Med sin andre runde på par på Plantation Golf and Country Club i Venice, Florida avanserte Caroline Martens til delt tredjeplass i andresteget av LPGAs Q-School.

Haga-spilleren hadde tre hver av birdie og bogey, ganske så jevnt fordelt utover scorekortet. Med par totalt ligger hun to slag etter ledende Yu Liu fra Kina.

Også Marita Engzelius er i rute for å bli blant de 80 som får billett videre til Q-School-finalen, som begynner 30. november.

Oslo-spilleren hadde en runde på fire over par, 76, etter fire birder, seks bogeyer og én dobbelbogey, og falt med det fem plasseringer til delt 46.-plass halvveis.


Runde 1

De to norske deltakerne i andresteget av LPGAs Q-School kan så absolutt si seg fornøyd med åpningsdagen på Plantation Golf and Country Club i Venice, Florida.

Caroline Martens hadde en runde på par etter to hver av birdie og bogey på frontnine, og resten par. Det gir Haga-spilleren delt tolvteplass, fire slag bak teten.

Marita Engzelius brukte to slag mer etter tre bogeyer samt en birdie, som gir henne delt 41.-plass etter den første av de fire rundene.

De 80 beste, og like, i andresteget går videre til finalesteget. Det starter 2. desember på LPGA International i Daytona Beach, også det i Florida. De som ikke går videre får kortet til  Symetra Tour 2016.

Caroline Westrup fra Bærum GK er allerede kvalifisert for finalesteget etter 18.-plassen på årets symetra-ranking.

 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Farmers Insurance Open (25. - 28. januar)


  DP World Tour :Hero Dubai Desert Classic med Espen Kofstad (25. - 28. januar)

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy 2..- 5. februar
 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.